Conducerea celui mai mare producator de mobila din Arad, SC IMAR SA, a apelat la pensionari din Italia care au activat in industria prelucrarii lemnului, pentru relansarea activitatii conform cerintelor piete
Au fost adusi specialisti in organizarea productiei, in design si in proiectare, care s-au alaturat altor 55 de meseriasi care au facut parte din colectivul fabricii. Acestia si-au pus la dispozitie experienta si participa si la calificarea tinerilor la locul de munca.in opinia actualei conduceri a IMAR, impunerea pe piata mobilei era conditionata de reinoirea ofertei de produse.

Astfel, s-a renuntat la producerea unui procent de 40 la suta dintre produsele care nu mai aveau piata de desfacere. Restul produselor au trecut printr-un proces de revizuire, fiind imbunatatite cu componente originale, dar si cu materiale care respecta tendintele actuale in domeniu. Totodata, SC IMAR a mai beneficiat si de o investitie in retehnologizare.

"In primul rand, am recreeat biroul de proiectare, unde am adus un designer italian. Am refacut Sectia de prototipuri si am adus un nou manager responsabil de productie, si, evident, am recreeat biroul comercial care nu mai exista. Am investit, de asemenea, 200.000 de euro in retehnologizarea sectiei Tapiterie, unde am achizitionat masini de cusut noi", a declarat pentru NewsIn Mauro Frola, directorul general al SC IMAR.Cel mai mare producator de mobila din judetul Arad, SC IMAR SA, preconizeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de pana la 20 la suta fata de anul trecut.

Potrivit celor declarate de Mauro Frola, rezultatele bune asteptate se vor datora schimbarii conceptiei si a fluxului de productie fapte care au permis adaptarea la tendintele internationale. "Vorbimla ora actuala de 6.000.000 de euro cifra de afaceri numai la productia de canapele. Pana la sfarsitul anului 2006, speram sa atingem o cifra de afaceri cuprinsa intre 12.000.000 si 16.000.000 euro, ceea ce insemna o crestere cu 20 la suta fata de anul 2005", a prognozat Mauro Frola.

Acesta a tinut sa mai specifice faptul ca marea majoritate a productiilor IMAR sunt destinate exportului. "in acest moment avem incheiate contracte cu parteneri din Rusia, Ucraina, Azerdbaidjan, Armenia, dar si cu companii europene, din Italia, Suedia, Anglia. Desigur, un loc important il ocupa piata din Statele Unite ale Americii", a precizat Mauro Frola.

IMAR SA s-a constituit si dezvoltat pornind de la doua fabrici: prima fiind Fabrica de Mobila Arad, fondata in anul 1890 de L.E. Lengyel fiind furnizoare de mobila a Curtii Imperiale Austro-Ungare si a Curtii Regale Romane, iar in perioada 1985-1990 principalul furnizor pentru Casa Republicii, a doua fiind Fabrica de Cherestea Arad infiintata in 1923 de A. Cornis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri