Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat ca a cerut o informare zilnica privind situatia Complexului Energetic Hunedoara, companie cu probleme financiare, multe cereri de insolventa, stocuri de carbune reduse si un plan de restructurare a carui finalizare este in intarziere.

"Exita o serie de societati din sistemul energetic care au probleme financiare si se gasesc intr-o situatie complicata. Ma gandesc in primul rand la Complexul Energetic Hunedoara. Pe colegii de la Hunedoara i-am invitat la minister, am discutat despre situatia lor, despre lucrurile care trebuie facute acolo. Constat si la Hunedoara, cu regret, ca am convenit impreuna cu partenerii nostri europeni, dar si cu institutii romanesti, un plan de actiune in vara, care presupunea definitivarea unui plan de restructurare si ca acest plan de restructurare inca nu este gata. I-am rugat pe toti colegii sa ne concentram ca acest plan sa fie finalizat in cel mai scurt timp. (...) Este esential ca acest plan sa fie realizat, suntem in intarziere", a afirmat vineri Grigorescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, nici stocurile de carbune ale companiei de stat nu sunt la nivelul asteptarilor. "La Complexul Hunedoara este un numar foarte mare de cereri de insolventa, o parte dintre acestea au fost rezolvate. Situatia nu este simpla. La aceasta data, stocurile de carbune sunt departe de ceea ce ne-am fi dorit. Am cerut, in acest context, sa am o informare zilnica cu privire la parametrii companiei, am cerut un plan clar de functionare, pana la sfarsitul acestei ierni, cu identificarea realista a resurselor pe care le avem, a parametrilor in care putem functiona. (...) Am o situatie in fiecare dimineata, stiu cum stau lucrurile acolo", a mai spus Grigorescu.

Fostul ministru al Energiei Andrei Gerea declara in septembrie ca societatea din Hunedoara poate intra in orice moment in insolventa, avand in vedere situatia dificila a companiei, dupa pierderile inregistrate in 2013 si 2014. Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului si din judetul Hunedoara si, de asemenea, este singura societate care furnizeaza agent termic in municipiul Deva si in orasele din Valea Jiului. In structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huila Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, alaturi de termocentralele Mintia si Paroseni. Complexul, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si are aproximativ 6.500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri