Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producator de bere la nivel mondial, intentioneaza sa vanda brandurile Peroni si Grolsch, pe care le-ar obtine in urma achizitiei SABMiller, pentru a tempera ingrijorarea autoritatilor de reglementare din UE privind tranzactia, scrie Financial Times.

AB InBev ofera aproximativ 70 de miliarde de lire sterline (peste 100 de miliarde de dolari) pentru preluarea SABMiller, pe locul al doilea in piata, scrie Mediafax.

Producatorul de bere vrea sa vanda cele doua branduri aflate in prezent in portofoliul SABMiller din cauza temerilor ca noua companie ar avea o pozitie prea puternica pe piata berii premium din Europa si ar intampina astfel opozitia autoritatilor de reglementare, a declarat pentru cotidianul britanic o sursa apropiata situatiei.

O a doua sursa informata asupra planurilor AB InBev a afirmat, pentru Financial Times, ca se ia in calcul vanzarea, dar planurile nu au fost definitivate si pot interveni, inca, schimbari.

Sursele Financial Times nu au indicat un pret de vanzare, dar publicatia The Sunday Times, care a scris prima despre acest subiect, a notat ca ar trebui sa aduca venituri de mai multe miliarde.

Printre potentialii cumparatori se numara grupul Heineken - Olanda, Molson Coors - SUA si C & C Group - Irlanda.
Impreuna, AB InBev si SABMiller ar fi cea mai mare companie producatoare de bunuri de consum din lume in functie de profituri, potrivit analistilor companiei Exane BNP Paribas, care estimeaza ca grupul nou format ar obtine in 2016 un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare de 25 de miliarde de dolari.

Grupul ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de piete ale berii la nivel mondial, considera analistii. SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri