Mai multe asociatii patronale din domeniiul productiei si distributiei de produse de uz veterinar, precum si cea mai mai mare retea de farmacii veterniare, Farmavet, avertizeaza asupra riscului scumpirii de pana la cinci ori a tartamentelor pentru animale, in cazul in care legislatia in domeniu va fi schimbata.

Saptamana aceasta, Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata un proiect legislativ care ar putea da peste cap retailul de produse veterinare – un business estimat la peste 200 de milioane de euro pe an.

Principalele prevederi ale proiectului vizeaza interzicerea functionarii farmaciilor de medicina veterinara care nu sunt detinute in proportie de minim 51% de medici veterinari si eliminarea distributiei produselor cu timp de asteptare din retelele de farmacii veterinare.

Prin aceste noi prevederi, daca vor fi aprobate, doar medicii veterinari vor putea detine farmacii de profil, iar produsele cu timp de asteptare (adica tratamentele care sunt eliminate din corpul animalelor dupa un anumit interval de timp) vor fi eliminate de pe rafturile punctelor de retail farmaceutic veterinar.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Sursa foto: VGstockstudio/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri