Grupul rus Mechel, listat la Bursa americana NYSE (simbol MTL), nu considera oportuna vanzarea activelor sale din Romania si intentioneaza sa creasca eficienta lor. Mechel este una dintre cele mai mari companii rusesti specializata in minerit si siderurgie, care detine in Romania doua intreprinderi siderurgice, Mechel Targoviste si Mechel Campia Turzii.

Potrivit datelor oficiale ale Mechel, in 2005, cele doua societati romanesti au avut rezultate financiare nesatisfacatoare din cauza unui sir de factori obiectivi, inclusiv cheltuielile de personal, cu resursele energetice si cu materiile prime. Preturile la gaze naturale au crescut de la 95 dolari pe mia de metri cubi in 2003, pana la 240 dolari pe mia de metri cubi in 2006, iar pretul la fier vechi, cu ponderea principala in costurile totale ale intreprinderilor, in aceasta perioada, s-a dublat, sustin oficialii Mechel.

in perioada septembrie-octombrie 2006, Mechel compania va analiza toate variantele posibile pentru dezvoltarea activelor romanesti. Potrivit planurilor de dezvoltare, compania va investi in Mechel Targoviste SA circa 35 milioane dolari si in Mechel Campia Turzii SA peste 20 milioane dolari pana la anul 2009.

"Compania face tot posibilul pentru asigurarea activitatii stabile la Mechel Trgoviste si Mechel Campia Turzii", se arata intr-un comunicat remis NewsIn. Conducerea Mechel infirma pe aceasta cale articolele aparute recente din presa, care citau declaratii incorect interpretate ale directorului executiv al companiei, Alexey Ivanushkin.

Practic Mechel si-a indeplinit anticipat si integral obligatiile sale investitionale asumate prin contractele de privatizare, pe care le-a depasit. in total, de la data preluarii activelor romanesti, Mechel a investit peste 83 milioane dolari la Mechel Targoviste si 34 milioane dolari la Mechel Campia Turzii. Grupul Mechel a mai investit circa 46,3 milioane dolari in modernizarea fluxului tehnologic si masuri de protectia mediului. Grupul Mechel a alocat pentru achitarea datoriilor bugetare suma de 2,8 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri