Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) vrea sa construiasca un laborator de testare a apei, investitia estimata la 20 de milioane de euro urmand sa fie finantara cu fonduri europene.

"Vrem sa accesam iar alte fonduri europene, prin Axa prioritara 1 cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare, perioada 2016-2020, sa cream un laborator national de referinta, finantat 98% din aceste fonduri europene. Avem toate documentele pregatite pentru depunere, dar nu au aparut inca toate ghidurile de consultanta. In acest moment, ca sa faci o analiza clara a apei, conform legislatiei in vigoare, trebuie sa faci vreo 40 de indicatori fizico-chimici si inca 7-10 indicatori microbiologici a apei, ca sa fie foarte buna. Ca sa-i acoperi pe toti 40 intr-un singur loc, nu putem. Si atunci facem o parte la noi in laborator, o parte la alt laborator care are aceeasi indicatori, o parte la alt laborator, si tot asa ne plimbam pe la mai multe laboratoare din diverse locuri ale tarii, ca sa facem analize. Iar scopul nostru este sa facem un laborator de referinta national sa fie recunoscut la nivel national, ca toate apele sa fie analizate, sa aiba toate analizele cuprinse in legislatie", a declarat pentru Mediafax directorul general al SNAM, Radu Dumitru.

Tot prin accesarea de fonduri europene, SNAM urmareste sa deruleze un proiect in domeniul balneatiei printr-un parteneriat public-privat.

Primele fonduri europene atrase de companie, respectiv 2,7 milioane euro pentru un proiect de 12,4 milioane lei (2,8 milioane euro), au vizat organizarea de cursuri de formare profesionala pentru mai mult de 1.300 de persoane.
Compania a anuntat ca va face anul viitor primele exporturi de apa minerala, negociind in acest sens cu Emiratele Arabe Unite, Qatar, Liban si China, proiect pentru care va cumpara o fabrica de imbuteliere.

SNAM va avea in acest an un profit brut de 3,5 milioane lei, de la 2,2 milioane lei in 2014, si o cifra de afaceri de 30,2 milioane lei, fata de 28,5 milioane lei anul trecut. In volum, livrarile au crescut in ultimii ani cu 10-15% pe an.

Anul trecut, productia companiei a fost de 910,7 milioane litri apa minerala naturala. Din cantitatea totala, 553 milioane litri reprezinta apa minerala naturala carbogazoasa, iar productia de apa minerala naturala plata a fost de 357,7 milioane litri. Compania a produs totodata si 58,4 milioane litri apa minerala pentru balneatie.

SNAM a fost infiintata in 1998 si are peste 150 de angajati, exploatand intre 80 si 100 de izvoare. Compania se afla sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Relatiei cu Mediul de Afaceri si are cinci sucursale, la Miercurea Ciuc, Deva, Vatra Dornei, Siculeni si Targul Secuiesc.

Societatea detine 82 de licente, respectiv 75% din totalul licentelor la nivel national, din care 68 de exploatare si restul de explorare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri