Peste 5.000 de unitati afiliate accepta la nivel national cardurile de masa Edenred, lansate de companie in toamna anului trecut. La nivel national, peste 500 de companii din Romania au facut tranzitia de la tichetele clasice la tichete de masa pe card.

Printre cei mai importanti jucatori din retailului alimentar intrate recent in reteaua de acceptare a cardurilor Ticket Restaurant se numara hypermarketurile Carrefour, supermarketurile Carrefour Market si Supeco.

Se poate plati cu cardul si la Auchan, Cora, Carrefour, Billa, Profi, Mega Image, Shop & Go, Penny Market, Penny XXL, Selgros Cash & Carry, Real, CrisTim, dar si in zeci de restaurante, pizzerii si fast food-uri, ca de exemplu: McDonald's, KFC, Pizza Hut, Salad Box, Oro Toro by Osho, Chopstix, Paul, Luca, Li-Wu, Presto Pizza, Dristor, Zao, Bucate pe roate, City Grill, La Mama, Domino's Pizza, Speed Pizza (aici se pot efectua inclusiv plati online), Calif, Lunch Box, TrickShot si multe altele.

Cardurile pot fi folosite doar in magazinele dotate cu POS si care au semnat un contract de afiliere cu Edenred pentru acceptarea la plata a tichetelor de masa pe card.

Peste 30.000 de angajati romani au facut deja tranzitia de la tichetele de masa clasice la cardurile emise de Edenred, alaturandu-se celor 26 de milioane de utilizatori ai cardurilor emise de Edenred la nivel international.

Romania este a 19-a tara in care grupul Edenred emite tichete de masa electronice, din cele 42 de tari in care activeaza. Printre celelalte tari in care Edenred emite tichete de masa electronice prin intermediul cardurilor se numara Franta, Germania, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia.

In Romania, peste 35.000 de companii acorda tichete de masa Ticket Restaurant, emise de Edenred, celor peste un milion de angajati ai lor.

Cardurile de masa emise de Edenred sunt dezvoltate sub sigla MasterCard si functioneaza similar cu cardurile bancare, insa, neavand un cont bancar asociat, ele nu impun beneficiarilor costuri de administrare sau comisioane pentru tranzactii. Cardurile au cip si utilizeaza tehnologia “contactless”, care permite efectuarea de plati rapide fara necesitatea introducerii codului PIN pentru plati sub 100 lei. In cazul tranzactiilor de peste 100 de lei, este necesara introducerea codului PIN.

In Romania, tichetele de masa reprezinta cel mai utilizat beneficiu extra-salarial - circa 2 milioane de angajati beneficiaza in prezent de tichete de masa pe suport hartie. Acestea sunt scutite de taxe sociale salariale si patronale (se aplica doar impozitul pe venit salarial, de 16%), suma acordata fiind de 9.41 lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata. Valoarea lunara a tichetelor de masa pentru un salariat este de aproximativ 200 lei, ceea ce reprezinta aproximativ un sfert din salariul minim net.

Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice si vor continua sa co-existe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri