Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producator de bere la nivel mondial, a vandut obligatiuni in valoare de 46 de miliarde de dolari, in ceea ce ar putea deveni cea mai mare emisiune efectuata de o companie, pentru finantarea preluarii SABMiller, relateaza Bloomberg.

AB InBev a primit oferte record, de 110 miliarde de dolari, din partea investitorilor, ceea ce i-a permis sa reduca randamentele suficient pentru a obtine reducerea cu circa 100 de milioane de dolari a costurilor anuale din dobanzi, potrivit unei persoane apropiate situatiei si a datelor Bloomberg , conform Mediafax.

Compania belgiana ar mai putea atrage finantare si in alte monede, astfel ca emisiunea de obligatiuni ar putea depasi suma de 49 de miliarde de dolari obtinuta de Verizon Communications in urma cu doi ani, care a fost cea mai mare vanzare de obligatiuni efectuata vreodata de o companie.

"A fost un interes extraordinar pentru obligatiuni, iar spread-urile au scazut. Este o companie de consum de inalta calitate, interesul este foarte mare", a spus Donald Ellenberger, director la compania Federated Investors in Pittsburgh.

AB InBev a convenit in octombrie preluarea producatorului britanic de bere SABMiller, pe locul al doilea in lume, pentru circa 110 miliarde de dolari, iar compania nou formata ar produce una din trei beri la nivel mondial.In cadrul tranzactiei, marcile de bere Peroni si Grolsch, detinute de SABMiller, vor fi vandute.

Compania belgiana a imprumutat 75 de miliarde de dolari pentru finantarea preluarii SABMiller.
Grupul nou format ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de piete ale berii la nivel mondial, considera analistii.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga

Sursa foto: Valentyn Volkov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri