Inform Lykos a anuntat vineri ca va ataca in instanta decizia Consiliului Concurentei, care a amendat compania cu 3,82 milioane lei pentru existenta unei intelegeri cu alta firma, privind coordonarea strategiilor comerciale, si sustine ca autoritatea a ajuns la o concluzie eronata.

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile Inform Lykos Romania si Zipper Data cu amenzi in valoare totala de 4,45 milioane lei (994.000 euro) pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala. In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa isi repartizeze anumiti din clienti din domeniul utilitatilor , conform Mediafax.

"Inform Lykos a luat act de comunicatul de presa emis de catre Consiliul Concurentei in data de 13 ianuarie cu privire la rezultatele investigatiei si considera concluzia la care a ajuns Consiliul Concurentei drept eronata si in contradictie directa cu probele administrate in cadrul dosarului. In cadrul investigatiei Inform Lykos a avut o atitudine proactiva fata de eforturile Consiliului Concurentei, colaborand cu acesta pentru a asigura o corecta intelegere a pietei si prezentand elemente de proba care arata caracterul legitim si legal al actiunilor sale, neputandu-se vorbi de existenta vreunei intelegeri privind coordonarea strategiilor comerciale intre Inform Lykos si Zipper Data sau orice alta entitate activa pe piata", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii Inform Lykos spun ca isi desfasoara activitatea de o maniera care asigura respectarea intregului cadru legislativ national si comunitar, inclusiv prevederile dreptului concurentei.

Compania "este determinata ca, ulterior redactarii motivarii deciziei Consiliului Concurentei, sa foloseasca toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a demonstra ca aceste prevederi au fost respectate si in cazul de fata", Consiliul Concurentei ajungand la o concluzie eronata si nefondata.

Inform Lykos este partener al institutiilor financiare, companiilor de telecomunicatii, retail si al organizatiilor guvernamentale care necesita solutii digitale de date si servicii de imprimare. Compania ofera si servicii de colectare si clasificare a datelor, verificare, codificare, stocare precum si export fizic sau digital al datelor formatate. De asemenea, Inform Lykos opereaza pe piata externalizarii proceselor de business, oferind servicii complete de productie si integrare a serviciilor de distributie a extraselor si facturilor, distributie de facturi electronice, personalizare de carduri, aplicatii software de fidelizare, precum si servicii de print management.

Sursa foto: Piotr Adamowicz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri