Toate magistralele feroviare sunt deschise, luni, insa circulatia se desfasoara in continuare in conditii de ninsori abundente, anunta CFR, precizand ca se intervine pentru deszapezire pe mai multe sectoare, iar pe relatia Faurei - Buzau circulatia trenurilor e posibila doar cu plugul antemergator.

Compania Nationala de Cai Ferate ”CFR” SA anunta, luni dimineata, ca toate magistralele feroviare sunt deschise, insa circulatia se desfasoara in conditii de vant puternic si ninsori abundente, in special in partea de sud si sud-est a tarii.Calatorii sunt sfatuiti sa se intereseze din timp despre modificarile care se vor opera in graficul zilei, aceste masuri fiind impuse de evolutia vremii , conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, operatorii feroviari vor circula in continuare cu un numar redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel incat sa permita inteventia cu pluguri pentru deszapezire, calatorii fiind preluati de trenurile mentinute in circulatie, pe sectie feroviara respectiva.

In prezent, se actioneaza cu pluguri pentru deszapezire pe sectoarele Videle – Giurgiu, Urziceni - Chitila, Branesti - Lehliu, Urziceni - Slobozia Veche, Calarasi Sud - Fetesti, Fetesti - Tandarei, Medgidia - Tulcea, iar pe segmentul Barbosi - Faurei - Buzau circulatia trenurilor este posibila doar cu plugul antemergator, din cauza viscolului.

CFR mai anunta ca trenul IR 1861-2, care circula pe relatia Constanta - Iasi, va ajunge la destinatie cu o intarziere mai mare, deoarece pantograful a fost rupt in cursul noptii din cauza rafalelor puternice de vand, fiind necesara dublarea locomotivei pentru continuarea calatoriei.
”In functie de evolutia vremii, CFR SA va analiza si va lua masuri de restrictionare a circulatiei trenurilor de calatori si de marfa pe segmentele unde conditiile meteo pot crea probleme in trafic, astfel incat sa evitam blocarea acestora pe sectiile de cale ferata”, mai spune CFR, precizand ca o situatie actualizata despre situatia trenurilor poate fi accesata la linkul http://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/stare-infrastructurii/feroviar.Duminica, zeci de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii si a viscolului.

Judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt sunt luni, pana la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol, iar o atentionare cod portocaliu de viscol a fost emisa pentru zona costiera si Delta Dunarii, in judetul Tulcea.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in cele 12 judete din estul si sud-estul tarii, ninsorile vor continua si luni, dar vor fi in diminuare.

Vantul va atinge la rafala viteze de 50-70 de kilometri pe ora, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada depusa anterior.De asemenea, estul judetul Tulcea, in special zona costiera si Delta Dunarii, va fi sub avertizare cod portocaliu de viscol pana la ora 12.00. In aceasta zona, vantul va atinge la rafala viteze de 70-90 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada.
In urmatoarele zile, scaderea de temperatura va continua si va fi accentuata, astfel ca vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii, a precizat ANM.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri