Compania romaneasca Falcon Electronics a incheiat un parteneriat cu firma americana Cobra Electronics Corporation din Statele Unite in urma caruia Falcon a devenit unicul reprezentant autorizat in Romania al companiei americane, principalul produs distribuit fiind detectoarele de radar Cobra.
'Compania noastra va comercializa in Romania detectoarele de radar Cobra, care pana acum erau procurate pe cai mai mult sau mai putin sigure, de la persoane neautorizate sau de pe internet, fara o garantie sigura asupra produsului si fara a se asigura servicii postgarantie. De acum soferii pot avea siguranta ca detectoarele de radar pe care le vor achizitiona vor functiona la cei mai buni parametri', a declarat marti presedintele Falcon Electronic, Dan Cutui, intr-o conferinta de presa.

Cobra Electronics este principalul producator de detectoare de radar pe plan mondial, in timp ce Falcon Electronics are o cota de 75 % pe piata detectoarelor de radar din Romania, anunta Rompres.

'Aceste produse vor fi si mai cautate deoarece incepand cu data de 21 septembrie, cand ar putea intra in vigoare noul Cod Rutier, utilizarea detectoarelor de radar va deveni legala si in Romania asa cum se intampla si in alte tari din Uniunea Europeana', a declarat directorul de marketing al Falcon Electronics, Cristian Filip.

Daca pana acum utilizarea detectoarelor de radar era interzisa, nu si achizitia lor, acum cei care le vor utiliza nu vor mai avea probleme.

La articolul 50, alineatul cinci din ordonanta prin care se va modifica Codul Rutier se prevede ca soferii pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de masurare a vitezei.

Falcon va comercializa in Romania toate modelele de detectoare de radar ale companiei americane, care costa intre 64 de euro la 247 de euro, urmand sa asigure si o garantie de 12 luni pentru toate produsele.

'In plus noi asiguram si repararea acestor produse prin reteaua noastra de distribuitori, astfel ca este mult mai avantajos pentru clientii nostri sa achizitioneze aceste produse intr-un mod legal, fiind convinsi ca functioneaza si beneficiind de toate serviciile, decat sa apeleze la piata neagra', a spus Cristian Filip.

Potrivit reprezentantilor Falcon Electronics, la ora actuala firma comercializeaza circa 1.500 de detectoare de radar pe luna, in timp ce in total se comercializeaza intre 3.000 si 5.000 de detectoare lunar inclusiv cele de pe piata 'neagra'.

Falcon Electronics comercializeaza si detectoarele Beltronics si Whistler alaturi de cele produse de compania americana Cobra. De asemenea, Falcon este prezenta si pe piata accesoriilor de masini, avand cote de piata de 40 la suta in cee ce priveste sistemele de securitate, de 30 la suta la sistemele audio si 10 la suta la produsele multimedia.

Falcon Electronic detine o retea formata din 200 de puncte de distributie, intre care si Porsche Romania, Autoitalia, Renault Romania, Eurial Invest, Metro, Carrefour, Cora si Real.

'Detectoarele Cobra se vor adresa in special clientilor cu venituri mici spre medii dar desi detectoarele Belctronics sunt produsele premium, produsele Cobra au o calitate foarte buna, brandul fiind mult mai bine perceput decat pretul la care se comercializeaza', a spus presedintele Falcon Electronics, Dan Cutui.

Compania Falcon Electronics a fost infiintata in anul 1996 fiind lider national in distributia de sisteme de securitate si detectoare de radar si unul dintre principalii distribuitori de instalatii video si de sonorizare auto, precum si de accesorii pentru automobile.

'Daca in 2005 am inregistrat o cira de afaceri de sapte milioane de euro, in acest an ne propunem o crestere cu circa 35 la suta', a spus directorul de marketing al companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri