Decizia Tribunalului Mehedinti de intrare in faliment a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare va fi atacata cu apel de catre administratorul judiciar si cel special, acestia cerand initial instantei o suspendare a falimentului pana cand Guvernul va prelua apa grea aflata pe stoc.

Administratorul special al RAAN, Ion Sarbulescu, a declarat, vineri, ca, impreuna cu administratorul judiciar, va cere mai intai suspendarea deciziei de intrare in faliment, pentru ca apoi sa faca apel la Curtea de Apel Craiova , conform Mediafax.

In opinia lui Sarbulescu, pe perioada in care decizia de intrare ar fi suspendata, s-ar putea rezolva o serie de probleme legate de apa grea stocata sau a salariatilor ramasi pe cele doua platforme, probleme ce tin de Guvern.

"Impreuna cu administratorul judiciar formulam o cerere de suspendare a deciziei judecatorului sindic, urmand sa contestam la Curtea de Apel aceasta decizie. Nu o facem de dragul hartiilor, este o situatie clara de nerezolvare a unor probleme care tineau pana la urma de atributiile Guvernului Romaniei. Noi trebuie sa clarificam situatia apei grele de pe platforma Romag Prod, trebuie sa clarificam situatia Termocentralei inainte si dupa inchidere, problemele de mediu de la Termocentrala si chiar si de la Combinatul Chimic. Trebuie sa clarificam situatia salariatilor disponibilizati care nu si-au primit toate drepturile convenite prin contractul colectiv de munca, trebuie sa clarificam situatia angajatilor de la Termocentrala care lucreaza in aceasta perioada pentru furnizarea agentului termic catre populatia din municipiul Drobeta Turnu Severin, trebuie sa clarificam situatia unitatii de management a apei grele de la sucursala Romag Prod", a explicat Sarbulescu.

Tototdata, administratorul special sustine ca se asteapta de la Guvern o hotarare prin care sa se achite contravaloarea apei grele aflata pe stoc la RAAN, din contravaloarea acesteia urmand sa se achite alte obligatii ale companiei.

"Se afla in derulare un proiect de hotarare de preluare a unei cantitati de apa grea la rezervele statului. Acest proiect de hotarare a plecat de la Ministerul Energiei, a fost avizat de Ministerul Energiei. Domnul ministru a trimis acest proiect impreuna cu scrisoarea de intentie catre Ministerul Afacerilor Interne si catre Administratia Nationala Rezerve de Stat si Probleme Speciale. Aceasta Hotarere de Guvern ar putea rezolva problemele RAAN-ului pana la 31 august, cand este a doua etapa de disponibilizare conform OUG 36/2015", a mai spus Sarbulescu.

In fapt, ceea ce spera administratorul special si cel judiciar sa obtina este o amanare a intrarii in faliment a Regiei. La momentul actual, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare mai lucreaza aproximativ 700 de salariati, cea mai mare parte a acestora fiind pe platforma Romag Termo, care asigura agentul termic pentru populatia din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Alti salariati asigura managementul apei grele stocata pe platforma Romag Prod si care ar trebui constituiti intr-o societate de management, in conditiile falimentarii RAAN.

Tribunalul Mehedinti a decis, joi, intrarea in faliment a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) si a desemnat lichidator judiciar provizoriu Euro Insol SPRL, casa de insolventa condusa de Remus Borza, actual administrator judiciar al Hidroelectrica.Borza a declarat insa ca a aflat din presa despre decizia instantei si ca va discuta subiectul luni cu actionarul majoritar al RAAN, Ministerul Energiei, fiind tentat sa refuze mandatul.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri