Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, avertizeaza asupra situatiei farmaciilor din Romania la Wall-Street 360.

„Asociatiile Farmacistilor spun ca multe farmacii sunt in insolventa - constatam cu ochiul liber ca farmaciile recurg la alte forme de dezvoltare a afacerii - cosmetice, paracosmetice, materiale sanitare. Foarte multe farmacii supravietuiesc pentru ca sunt asezate vizavi de spital si apartinatorii pacientilor sunt trimisi sa isi cumpere cele necesare de acolo“, explica Dragos Damian.

„Ca numar de farmacii, Romania are mai putine farmacii pe cap de locuitor decat alte tari. Multe farmacii sunt gata sa-si vanda licentele. E un mesaj pe care vreau sa-l fac tuturor - nu va uitati ca vedeti farmacii pe toate drumurile. In primul rand, e bine sa vezi cat mai multe afaceri. In al doilea rand, ele sunt asezate in zonele de maxim vad comercial. Foarte multe farmacii sunt asezate in mediul urban. In mediul rural, nu sunt farmacii deschise. Nimeni nu poate sa-si deschida o farmacie si sa o tina solvabila intr-un sat unde nu este nici macar un medic“, mai spune expertul in piata farmaceutica.

„Piata farma, cam 70-80% din ea, este captiva reglementarilor statului. In functie de politice publice, are o evolutie si piata. Nu putem sa ne planificam o evolutie, daca nu sunt masuri sanatoase. Am vazut o crestere buna in 2008-2010. O posibila explicatie ar fi ca in 2015 au fost scaderi de preturi la unele medicamente. Dar preturile au scazut la un nivel in care au devenit nesustenabile. Producatorii si-au retras unele produse. E o scadere si in valoare si in volume, in cutii de medicamente“, spune Dragos Damian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri