Companiile din intreaga lume pierd sute de miliarde de dolari din cauza lipsei unei strategii coerente de motivatie a angajatilor.

Angajatii au multe motive din cauza carora sunt foarte putin implicati emotional in sarcinile de lucru, insa managementul defectuos in privinta motivatiei lor este factorul cel mai important.

90% dintre manageri considera ca o strategie de crestere a implicarii angajatilor la locul de munca ar avea efecte pozitive asupra afacerii pe care o conduc, insa doar 25% aplica in mod concret o astfel de strategie, conform bhengagement.com. Aceste cifre sunt valabile pentru societatea americana.

Managerii si antreprenorii au la dispozitie o serie intreaga de solutii pentru a creste moralul angajatilor, unele dintre ele avand costuri foarte mici pentru „buzunarele” companiei, precum astfel de cadouri pentru subalterni. Acestia se vor simti apreciati, iar o astfel de actiune poate reprezenta punctul de pornire al unei strategii de succes legata de cresterea motivatiei angajatilor.

Iata cateva cifre statistice menite sa ne arate adevaratele costuri ale lipsei motivatiei si implicarii angajatilor la locul de munca:

1. 18% dintre angajati sunt nefericiti la locul de munca si nu sunt deloc productivi, in timp de 52% dintre angajati lucreaza fara entuziasm. Prin urmare, 70% dintre angajati ar parasi actualul loc de munca daca ar avea ocazia.

2. Costurile fortei de munca fara motivatie sunt de 300 de miliarde de dolari anual la nivelul economiei Statelor Unite.

3. Companiile cu angajati motivati sunt cu 43% mai productive decat cele unde motivatia angajatilor lipseste, conform brandongaille.com. In plus, companiile cu angajati motivati au venituri de 2,5 ori mai mari decat cele cu angajati demotivati.

4. 39% dintre angajati nu se simt apreciati la locul de munca, iar 76% sunt de parere ca nu primesc nivelul de recunoastere pe care l‐ar merita atunci cand isi indeplinesc sarcinile in mod impecabil. Totodata, 77% dintre angajati ar lucra mai mult si mai bine daca s‐ar simti apreciati de catre manageri.

5. 66% dintre cei care parasesc o companie si‐ar dori ca firma la care lucreaza sa imbunatateasca modul in care recunoaste meritele angajatilor.

6. Stimulentele care i‐ar face pe angajati sa munceasca mai mult si mai bine la locul de munca sunt urmatoarele: mai multe oportunitati (27%), oportunitati de dezvoltare in cariera si training (20%), conditii de munca flexibile (15%), cooperare crescuta intre membrii echipelor (9%), sarcini mai putin plictisitoare (8%), o relatie mai buna cu managerul (7%).

7. 75% dintre angajatii care parasesc un loc de munca nu au o problema cu jobul in sine, ci cu managerul sau cu stilul de conducere, care se rasfrange asupra tuturor aspectelor legate de munca.

8. Doar 40% dintre angajati cunosc cu claritate care sunt scopurile si strategiile organizatiei in care lucreaza, dupa cum aflam de pe dailyinfographic.com.

9. 43% dintre angajatii motivati primesc feedback cu privire la rezultatele muncii lor cel putin o data pe saptamana, spre deosebire de 18% dintre angajatii demotivati.

Sursa foto: hepta.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri