Rompetrol Rafinare SA (RRC) a achitat inainte de termen peste 106 milioane lei (circa 38 milioane de dolari) bugetului de stat al Romaniei, reprezentand dobanda anuala la obligatiunile convertibile emise de RRC in anul 2003, in favoarea Ministerului Finantelor Publice din Romania, informeaza un comunicat emis de companie.
"Ca in fiecare an, Rompetrol achita aceasta dobanda inainte de termenul scadent de 30 septembrie. Emisiunea de obligatiuni convertibile a fost legiferata in anul 2003 si ulterior aprobata de Parlament si promulgata de presedintie ca fiind cea mai viabila metoda de recuperare a datoriilor istorice inregistrate de rafinaria Petromidia inainte de privatizarea sa catre Grupul Rompetrol in anul 2001. Consiliul Concurentei a validat, de asemenea, aceasta operatiune confirmand astfel ca ea nu a reprezentat ajutor de stat", declarat directorul general Rompetrol Rafinare, Cosmin Cocean.

De asemenea, Rompetrol Rafinare a achitat la Bugetul de Stat al Romaniei 92 milioane de dolari ca dobanzi la obligatiuni, in cei trei ani scursi de la emiterea lor. Taxele totale platite de Rompetrol Rafinare la bugetul de stat si alte fonduri speciale, de la privatizare si pana in prezent, se ridica la peste 2,47 miliarde de dolari.

Emisiunea de obligatiuni in valoare totala de 571 de milioane euro este scadenta la 30 septembrie 2010, si poarta o dobanda anuala de Euribor plus 1,5 la suta. Obligatiunile vor fi convertite in actiuni RRC in cazul in care emitentul nu le rascumpara pana la scadenta.The Rompetrol Group NV este o companie petroliera multinationala cu sediul central in Olanda si care are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Grupul activeaza, in principal, in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere.
Avand peste 8.000 de angajati in 13 tari, compania estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de sase miliarde de dolari. Grupul are ca obiectiv sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa obtina o pozitie puternica in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri