Hidroelectrica a obtinut castig de cauza in doua litigii cu doi fosti clienti, Energy Holding si EFT AG. Traderii de energie cereau in aceste doua procese daune in suma totala 102,1 milioane de lei (22,8 milioane de euro).

Energy Holding a deschis procesul impotriva Hidrolectrica nemultumita ca producatorul de energie i-a diminuat volumele de energie in perioada septembrie 2011-aprilie 2012.

In acea perioada, Hidroelectrica activase clauza de forta majora din cauza secetei, situatie care a dus la scaderea productiei si a livrarilor catre clienti.

Din acest motiv, traderul de energie Energy Holding a cerut Hidroelectrica despagubiri de 91,1 milioane de lei. Pierzand insa procesul, Energy Holding a fost obligata si la plata cheltuielilor de judecata, constand in 61.000 lei onorarii de expert si 29.700 lei onorarii avocatiale, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Compania de stat precizeaza ca acordul cu Energy Holding a generat doar in perioada 2006 - 31 mai 2012 o pierdere pentru Hidroelectrica de peste 1,4 miliarde lei.

La randul sau, traderul de energie FET a actionat Hidroelectrica in instanta acuzand-o ca in anul 2011 nu i-a livrat intreaga cantitate de energie contractata.

Potrivit Hidroelectrica, "in realitate”, in anul 2011 a livrat catre EFT mai mult decat ar fi fost obligata conform contractului. In acest proces, EFT solicitase daune in valoare de 11 milioane de lei.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, si producatorul de electricitate au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii.

Energy Holding si EFT AG au fost aparate de avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii.

Companiile Alpiq RomIndustries si Alro Slatina au pierdut procesele cu Hidroelectrica in care cereau producatorului de electricitate daune de 657 milioane de lei (147 milioane de euro).

In urma cu o luna, Hidroelectrica a mai castigat doua procese cu fosti clienti, respectiv Alpiq RomIndustries si Alro Slatina, care ii cereau daune cumulate in valoare de 657 milioane de lei (147 milioane de euro).

Compania de stat este in insolventa de la inceputul anului 2014. Compania ar putea sa iasa din aceasta proceduta pana la jumatatea acestui an.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri