Compania Zentiva a anuntat marti ca produsul Distonocalm nu va fi disponibil pe piata in perioada urmatoare, acesta aflandu-se in proces de autorizare la ANMDM intr-o "noua formula", din combinatia careia a fost exclus derivatul de ergot.

Dosarul pentru noua formula a fost depus spre evaluare in decembrie 2013, scrie Mediafax.

Decizia companiei Zentiva Romania de a inregistra o noua formula Distonocalm vine dupa ce, in 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat "restrictionarea utilizarii medicamentelor care contin derivati de ergot pentru anumite indicatii terapeutice", nu si pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Recomandarea CHMP a condus la dificultati de aprovizionare cu derivat de ergot si, in final, la "epuizarea stocurilor de materie prima", ceea ce face imposibila continuarea productiei in formula actuala.

"Este important de mentionat faptul ca aceasta situatie nu a fost cauzata de probleme de calitate, eficienta sau siguranta a produsului. Indicatiile terapeutice pentru Distonocalm nu sunt incluse
pe lista de restrictii CHMP. Totodata, subliniem ca nu este o decizie bazata pe ratiuni economice comerciale, asa cum poate s-ar putea crede, date fiind conditiile foarte dificile din piata farmaceutica.”, a declarat Simona Cocos, directorul general al Zentiva Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri