Monsson Group, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a lansat in Qatar primul proiect din lume de desalinizare utilizand surse regenerabile de energie. Instalatia este o premiera mondiala din perspectiva tehnologiei utilizate.

„Tehnologia se poate aplica in orice zona arida de desert cu acces la apa sarata. Energia electrica produsa se utilizeaza pentru desalinare si alti consumatori locali, iar excesul se injecteaza in reteaua nationala”, se arata intr-un comunicat al Monsson.

Compania precizeaza ca noua statie de desalinare prin osmoza inversa permite producerea apei potabile cu costuri mai mici comparativ cu cele ale apei achizitionate local, astfel ca zonele izolate pot fi aprovizionate cu energie electrica si apa potabila la „costuri rezonabile”.
Proiectul este derulat de Monsson Middle-East, companie din grupul Monsson.

"Lansarea proiectului in Qatar reprezinta piatra de temelie pentru viitor. Speram sa raspandim aceasta tehnologie in intreaga regiune cat si in alte tari unde apa potabila reprezinta o reala problema” a declarat in comunicat Sebastian Enache, directorul de dezvoltare al grupului Monsson.

Monsson a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600MW, vandut companiei de utilitati CEZ (Cehia). Din 2010, Monsson a mai vandut parcuri eoliene catre companii precum OMV-Petrom, Butan Gas sau STEAG.

Incepand cu anul 2013, Monsson a demarat un plan de extindere la nivel global, astazi avand activitati in peste 25 de tari de pe 4 continente. Incepand din 2004, Monsson s-a concentrat pe energie din surse regenerabile avand in portofoliul sau peste 7 GW de proiecte in peste 15 tari.
Monsson a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 50 milioane de euro, nivel similar cu cel din 2014. Grupul a intrat in 2015 pe noi piete, precum cea poloneza si cea neo-zeelandeza, unde are activitati de mentenanta si servicii pentru parcuri eoliene.

Grupul de Monsson are activitati de cercetare si dezvoltare, proiecte de energie regenerabila, statii de desalinare alimentate cu energie din surse regenerabile, proiecte de energie hibrid si consultanta si training.

Sursa foto: Monsson Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri