Piata locala de imbracaminte ramane extrem de fragmentata, in contextul in care circa 50% din vanzarile de haine au loc in piete, existand diferente majore intre zona rurala si cea urbana.

Astfel, in orasele mici si in sate vanzarile au loc in special in buticuri, piete si bazaruri, in timp ce la polul opus sa afla zona urbana, dominata clar de branduri internationale, scrie Mediafax.

Potrivit unui studiu Euromonitor, grupul Inditex (care are in Romania opt branduri in frunte cu Zara), suedezii de H&M si olandezii de la C&A domina piata de moda. Si in cazul retailului de pantofi si al celui de echipamente sportive, regulile sunt facute in special de branduri straine. Un singur nume local - Otter - isi face loc in top, pe piata de incaltaminte, intre o companie nemteasca (Deichman) si una poloneza (CCC).

„In Bucuresti, vanzarile de haine se realizeaza in principal la mall, si mai putin in centre comerciale, in timp ce in restul oraselor mari principala destinatie de cumparaturi sunt parcurile de retail. Vanzarile stradale sunt practic inexistente“, spun analistii de la Euromonitor.

Romanii au cheltuit anul trecut 16 mld. lei pe haine, pantofi si articole sportive, toate segmentele postand cresteri intr-un context economic favorabil in care consumatorii au cumparat mai mult, mai des si chiar mai scump

Sursa foto: FiledIMAGE / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri