Una dintre masurile performantei municipiilor si sectoarelor capitalei o reprezinta numarul de firme active, dar si numarul falimentelor si deschiderilor de noi business-uri. wall-street.ro a analizat numarul de firme active din sectoarele Bucurestiului si ratele falimentelor in ultimii doi ani.

Per total, numarul de firme active in Bucuresti la 31.01.2016 erau de aproape 217.000, numarul inmatricularilor de firme noi depasind numarul de falimente.

Astfel, numarul de societati intrate in insolventa in 2014 in Bucuresti s-au ridicat la putin peste 3.300, in timp ce in 2015 numarul insolventelor s-a redus la jumatate – circa 1.800.

Numarul de inmatriculari in 2015 s-a ridicat la aproape 19.000

“Campioanele” deschiderilor de noi companii sunt, in ordine, Sectoarele 2, 3 si 1, in timp ce sectorul 5 si sectorul 6 se afla in coada listei in ceea ce priveste deschiderilor de noi firme – asta in ciuda faptului ca sectorul 6 are cea mai mare populatie din toate cele sase sectoare ale Bucurestiului.

In ceea ce priveste numarul total de firme active la finalul lunii ianuarie 2016, clasamentul ramane la fel – cele mai multe companii active se afla in sectorul 2, urmat de 3 si 1. Sectoarele 6, 4 si 5 inchid topul.

Sursa foto: Shutterstock: www.BillionPhotos.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri