Hidroelectrica scoate la vanzare, oferind o reducere de aproape jumatate din pretul initial, prin licitatie, 20 de microhidrocentrale (MHC-uri), cu o putere totala instalata de 16,48 MW.

In 14 pachete sunt structurate activele scoase si sunt situate in 12 judete, respectiv Bacau, Neat, Suceava, Hunedoara, Brasov, Arad, Sibiu, Buzau, Valcea, Timis, Vrancea si Arges, conform News.ro

"Valoarea centralelor hidroelectrice de mica putere oferite spre vanzare in aceasta etapa a scazut la aproximativ 49 milioane de lei, beneficiind astfel de o reducere de peste 23.262.013 lei fata de pretul initial aferent licitatiilor desfasurate incepand cu luna septembrie 2014", informeaza un comunicat transmis luni de companie.

Ofertantii care vor sa participle la licitatie trebuie sa depuna documentele de participare la sediul Hidroelectrica pana la data limita, 16 mai, licitatiile publice cu strigare urmand sa se desfasoare intre 23-26 mai.

Procesul de vanzare al microhidrocentralelor a inceput in iulie 2013, ca urmare a deciziei administratorului judiciar al companiei

Pana in prezent, au fost vandute 36 de microhidrocentrale, cu o putere totala instalata de 29,22 MW, la un pret de 94,37 milioane lei (peste 21 milioane de euro).

Pentru acest an, Hidroelectrica si-a planificat o productie de 15 TWh si un profit brut de 1,3 miliarde lei, cel mai bun rezultat din istoria companiei, fata de 1,1 miliarde lei anul trecut. Profitul brut a depasit 1,1 miliarde lei in 2015, mai mic decat in anul precedent cu doar 57 milioane lei.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014. Compania are circa 3.400 de angajati, exceptand hidroservurile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri