Compania Prospectiuni SA, controlata de Ovidiu Tender, a intrat in insolventa. Administratorul judiciar a fost numit Euro Insol, firma detinuta de avocatul Remus Borza.

“Prin incheierea pronuntata in 5 aprilie 2016, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Prospectiuni SA si a deschis procedura insolventei in vederea reorganizarii companiei”, se arata intr-un comunicat al Euro Insol.

Prospectiuni a fost infiintata in anul 1950, avand in obiectul de activitate furnizarea de servicii de achizitie a datelor geologice si geofizice pentru industria de petrol si gaze, atat in Romania, cat si in strainatate.

Societatea detine active in valoare de aproximativ 200 milioane de lei si are in derulare contracte cu o valoare de peste 40 milioane de euro. Pe langa Romania, compania, cu peste 750 de salariati, a avut contracte in tari precum Irak, Libia, Iran, Tadjikistan, Bulgaria, Portugalia, Albania, Maroc, Georgia sau Senegal.

Prospectiuni a fost grav afectata de prabusirea pretului barilului de petrol, avand in vedere ca printre cei mai mari clienti ai sai se numara producatori de petrol si gaze naturale care, din acelasi motiv, si-au redus bugetele de investitii.

In 2013, Prospectiuni a inregistrat o cifra de afaceri de 382 milioane de lei, pentru ca in 2014 acest indicator sa scada la 307 milioane de lei in 2014, respectiv la 192 milioane de lei in 2015.

Tot in 2015, compania a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 26 milioane de lei. La momentul deschiderii procedurii, compania avea datorii de 97 milioane de lei catre banci, bugete si salariati.

Borza este optimist ca Prospectiuni va “depasi criza temporara de lichiditate” si spune ca societatea, alaturi de alte doua firme aflate in insolventa, ar putea castiga in acest an contracte de “cateva zeci de milioane de dolari” in Kuwait.

“In perioada 1-4 aprilie am efectuat o vizita in Kuweit unde am avut intalniri cu oficiali ai Ministerului Petrolului si ai Kuweit Oil Company, ocazie cu care am prezentat o oferta integrata de servicii plecand de la studii geologice si de fezabilitate (Prospectiuni), livrare de echipament petrolier, montaj si mentenatata (Vulcan Bucuresti si Uztel Ploiesti)”, a declarat Borza in comunicat.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri