Compania de stat Cupru Min Abrud, judetul Alba, vrea sa vanda 40.000 de tone de concentrat de cupru. Vanzarea va fi derulata printr-o licitatie internationala deschisa pe care producatorul de cupru a programat-o in 20 mai.

Contractul va fi incheiat pe o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire prin act aditional, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Ministerului Economiei este proprietarul Cupru Min, companie cu 540 de angajati. Cupru Min exploateaza zacamantul de cupru Rosia Poieni, care cumuleaza 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Compania de stat a produs aproape 35.000 de tone de concentrat de cupru in 2014, respectiv 7.264 de tone de cupru, potrivit datelor Cupru Min.

Statul si-a facut multe planuri pentru Cupru Min, dar nu a finalizat niciunul

Ministerul Economiei a incercat, in 2012, sa vanda Cupru Min, dar operatiunea a esuat. La acea data, pretul cerut de stat pentru cedarea companiei era de 57,3 milioane de euro.

De atunci, diversii ministri ai Economiei au reiterat periodic in spatiul public nevoia de a gasi un investitor dispus sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro pentru activitatea Cupru Min.

Actualul Guvern nu pare sa aiba in plan vanzarea companiei. In ultimii ani, s-a mai vehiculat si varianta listarii la bursa a producatorului de concentrat de cupru din Abrud. Si acest demers a ramas, deocamdata, doar la stadiul de intentie.

Producatorul de concentrat de cupru a avut in 2014 o cifra de afaceri de 145 milioane de lei (32,6 milioane de euro), cu 4,5% mai mica fata de nivelul de 151,9 milioane de lei in 2013.

Profitul net al companiei a fost in 2014 de 5,5 milioane de lei, in scadere cu peste 30% comparativ cu castigul de 7,9 milioane de lei din 2013.

Pentru 2015, compania si-a bugetat venituri totale in valoare de 144 milioane de lei si un profit net de 1,5 milioane de lei, conform datelor Cupru Min.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri