Acordarea de stimulente fiscale pentru companiile care investesc in educatie reprezinta unul din planurile Guvernului, pe langa cel de a acorda avantaje firmelor care fac investitii in cercetare-dezvoltare, in conditile in care o astfel de masura, aplicata in urma cu 15 ani in sectorul IT, s-a dovedit eficienta, a declarat vicepremierul Costin Borc, la o conferinta organizata de Camera de Comert Elvetia-Romania

Guvernul a introdus in anul 2004 o masura prin care angajatii care creeaza programe pentru calculator sunt scutiti de la plata impozitului pe salarii, conform News.ro


Intre timp, sectorul IT a devenit una dintre cele mai importante activitati din economia romaneasca. Anul trecut, sectorul informatica si comunicatii a ajuns sa contribuie cu 5,6% la formrea produsului intern brut (PIB) al Romaniei, in timp ce agricultura are o contributie de doar 4,2%.

"Vrem sa stabilim stimulente fiscale pentru ca noi companii sa investeasca in educatie. Cand vorbim despre deduceri fiscale, nu vreau sa vorbesc ca in celelalte guverne in termeni populisti. (...) Sunt masuri care s-au luat acum 15 ani in IT", a afirmat Borc.

Vicepremierul, care este si ministru al Economiei, a repetat ca masura va fi introdusa si pentru sectorul de cercetare-dezvoltare si considera ca va avea un impact pozitiv in economie.

"Incercam sa stabilim cadrul fiscal. Deducerile fiscale sunt esentiale pentru activitatile de cercetare si dezvoltare. (...) Aceste masuri vor aduce mai multi bani economiei", a mentionat vicepremierul.

"Nu vreau ca Romania sa ramana ca o destinatie low-cost. Dezvoltand cercetarea si dezvoltarea, vom dezvolta centre de inginerie, de excelenta. Vreau sa atragem investitori care sa stimuleze inovatia", a completat Costin Borc.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri