Lantul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, va ajunge ca la finalul acestei luni sa detina un numar de 400 de magazine in tara, iar pana la finalul anului, si-a propus sa aiba 500 de unitati, anunta compania.

In prezent, Profi detine 391 de supermarketuri si este a doua cea mai extinsa retea de comert modern din Romania, dupa Mega Image. Retailerul va sarbatori al 400-lea magazin la Iasi, potrivit comuicatului citat, conform News.ro.

Compania opereaza trei tipuri de magazine: Standard - cu suprafete mari si gama larga de produse, City - cu suprafete mai mici si cu o gama mai restransa de produse si Loco - destinat localitatilor rurale.

1.000 de magazine pana in 2020

Planurile Profi din acest an presupun investitii de 50 milioane euro pentru deschiderea a peste 100 de magazine, cu scopul de a ajunge la 500 de unitati, si pentru extinderea retelei logistice. Pana in 2.020, retailerul a anuntt ca vrea sa opereze 1.000 de magazine in tara.
Reteaua Profi este prezenta in 188 de localitati din toate judetele si are peste 9.500 de angajati
.
Compania a incheiat 2014 cu afaceri de peste 410 milioane de euro, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor, si a anuntat ca vanzarile au crescut anul trecut.

Cele mai multe supermaketuri si hipermarketuri din Romania se gasesc in macroregiunea Muntenia-Sud (775), iar cele mai putine in macroregiunea Sud-Vest Oltenia (265). Compania Mega Image numara cele mai multe supermarketuri din tara (482), urmata de Profi (391) si de Lidl (194).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri