Zenonni, brandul romanesc de croitorie premium, a devenit partener Scabal si asteapta o crestere a cifrei de afaceri cu 15%. Zenonni Su Missura este un brand romanesc de croitorie premium prezent deja in Bucuresti. Scabal este un brand englezesc cunoscut datorita tinutelor realizate pentru filme din seria James Bond sau pentru presedintele Barack Obama, potrivit unui comunicat de presa.

Zenonni Su Misura, un business infiintat in 2004 care a ajuns la incasari de 700.000 de euro pe an, este prezent in Bucuresti, Moscova si Chisinau, conform News.ro

Compania are parteneriate cu case de traditie internationala, precum Zegna, Loro Piana sau Holland & Sherry, iar clientii Zenonni pot comanda de-acum si costume realizate in intregime de Scabal, in atelierele din Germania si Italia.

”Pentru realizarea unui costum Scabal, consilierii Zenonni iau masurile, stabilesc personalizarea produselor impreuna cu clientul si configureaza costumul din punct de vedere stilistic si tehnic. Scabal pune la dispozitie paleta larga de tesaturi – aproximativ 5.000, accesorizarea, productia calitativa si suportul tehnic”, a declarant cofondatorul si consilierul vestimentar Zenonni, Simona Hulber.

Scabal: De la 6 angajati la 600

Initial retailer de panze si tesaturi, Scabal a fost infiintata in 1938 la Bruxelles de Otto Hertz. De la sase angajati, compania - care a facut popular conceptul made-to-measure - lucreaza azi cu 600, in ateliere din Belgia, Germania si Italia, vanzandu-si brandul in 65 de tari din Europa, America si Asia.

Potrivit companiei, parteneriatul cu Scabal a presupus un audit riguros, de cateva luni, al brandului romanesc Zenonni Su Misura. Au fost analizate businessul in ansamblu, procesul de customer service si totodata potentialul portofoliului existent de clienti.

”Am apreciat nu doar deschiderea, ci si profesionalismul si inaltul nivel al cunostintelor tehnice ale echipei Zenonni si suntem convinsi ca am gasit partenerul ideal la Bucuresti, Chisinau si Moscova”, a declarat directorul de vanzari al Scabal, Olivier V. Slock.

Zenonni Su Misura este un business de familie aflat pe piata romaneasca de 12 ani si pe cea internationala din 2013, odata cu deschiderea showroomului de la Chisinau (Moldova). In 2015 a deschis al treilea showroom la Moscova.

Preturi incepand de la 1.500 de euro

In general, un costum la comanda poate fi „made to measure“ - adica croiul standard este modificat dupa masurile clientului, sau „bespoke“ - ceea ce presupune crearea unui tipar taiat la milimetru pe masurile si dupa specificatiile cerute de client, care sa fie croit integral de mana.
Pentru ca este facut in sistem de productie semiindustriala, costumul „made to measure“ are un pret minim de circa 1.500 de euro, pe cand un costum „bespoke“ costa de la 3.000 euro in sus.

Lista celor care croiesc la comanda in Romania nu este foarte lunga: inainte sa se dezvolte brandurile autohtone Zenonni, “Alexandru Ciucu" sau „Tudor. Personal Tailor“, primii care si-au croit – la propriu – locul in piata locala au fost cei de la Casa Frumoasa Store, care a vandut pana acum brandul Scabal, dar are in portofoliu si Brioni si Tom Ford.

Sursa foto: Hadrian / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri