Ikea, cel mai mare retailer de mobila din lume, intentioneaza sa vanda 27 de parcuri comerciale din Europa, adica peste jumatate din parcurile detinute, in valoare de circa 900 de milioane de euro, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

In urma vanzarilor, Ikea va mai detine in Europa 25 de parcuri comerciale, a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Josefin Thorell, potrivit News.ro.

Planul are legatura cu strategia Ikea de a pastra numai proprietatile care ii permit sa colaboreze cu chiriasii din apropierea magazinelor sale si sa creeze centre prietenoase familiilor, a explicat Thorell.

Purtatorul de cuvant al Ikea, Josefin Thorell, a confirmat planurile de vanzare a 27 de parcuri de retail, dar a refuzat sa comenteze in privinta valorii acestora sau a firmei de consultanta. Un purtator de cuvant al Cushman & Wakefield a refuzat sa comenteze informatiile.

Cumparatorii investesc sume record in magazine din Europa, pentru a beneficia de cresterea economica si valoarea mai mare a proprietatilor.
Anul trecut au fost vandute magazine in valoare de 69 de miliarde de euro, cu 31% peste nivelul din 2014, potrivit datelor CBRE Group.

Dintre proprietatile scoase la vanzare de Ikea, 12 parcuri comerciale se afla in Germania, iar restul in Polonia, Suedia, Franta, Finlanda, Elvetia si Cehia, a spus Thorell.

Grupul suedez este prezent in Romania cu un singur magazin, situat in nordul Bucurestiului, deschis in 2007.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri