Airbus Helicopters a inceput sa pregateasca piloti pentru noile elicoptere H215 pe care le va produce in fabrica de la Brasov. Printre cei care acum invata sa manevreze noile aparate de zbor se numara si vorbitori de limba rusa, avand in vedere ca Rusia si foste state ale Comunitatii Statelor Independente (CIS) sunt principalii potentiali clienti.

"Am inceput deja sa pregatim piloti in Franta, inclusiv piloti vorbitori de limba rusa. Noul tip de elicopter va fi mai ieftin decat cele ale competitorilor, concuram chiar si cu elicopterele rusesti, care sunt cele mai ieftine. Rusia, la fel ca si fostii membri ai CIS, sunt tari-tinta pentru acest elicopter”, a declarat pentru wall-street.ro Serge Durand, managing director al Airbus Helicopters Industries.

Fabrica de la Brasov a inceput sa fie construita anul trecut si urmeaza sa functioneze la capacitate maxima in 2019. La acea data, fabrica va putea scoate pe piata 15 elicoptere pe an.

"Incepem productia in 2017, iar in 2019 vom ajunge la 15 unitati pe an. Cand vom ajunge la capacitate maxima, vom tinti afaceri de 300 milioane de euro”, a adaugat reprezentantul Airbus Helicopters.

Investitia de la Brasov a beneficiat si de ajutor de stat din partea Guvernului roman. Fabrica va avea o suprafata de 10.000 de metri patrati si va avea circa 350 de angajati.

Potrivit lui Durand, acest tip de elicopter se fabrica in Franta, insa in momentul in care va fi gata fabrica din Brasov, Franta va opri productia, urmand ca aparatul de zbor sa fie fabricat doar in Romania. Aceasta perioada de tranzitie este estimata sa dureze 3-5 ani.

Airbus Helicopters cere din nou ajutorul Guvernului roman

Durand a adaugat ca Airbus Helicopters lucreaza la gasirea de clienti romani, pentru ca "nevoile sunt mari", dar se asteapta in continuare la ajutor de stat din partea Guvernului roman, in sensul gasirii de catre autoritatile de la Bucuresti de clienti in tari care sunt apropiate de Romania din punct de vedere politic.

"Avem nevoie de suport politic din partea Guvernului Romaniei sa incurajeze exportul de elicoptere. Este vorba de acea diplomatie economica pe care o promoveaza si Franta si Germania. Statul roman ar putea sa caute clienti potentiali in tari care politic sunt apropiate de Romania”, a adaugat Durand.

Ar fi logic ca primul elicopter produs in noua fabrica de la Brasov sa fie vandut unui client din Romania

Potrivit lui Durand, Airbus Helicopters a incheiat un parteneriat cu mai multe firme din industria aeronautica din Romania, respectiv cu IAR, Aerostar, Turbomecanica si Aerotech, pentru a coopera in sectorul aeronautic.

Totodata, Airbus Helicopters a inceput in 2015 un parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu Inspectoratul Scolar Brasov pentru crearea unei noi calificari in domeniul aeronautic pentru a dezvolta abilitatile tehnice solicitate in industria aeronautica. Prima clasa de 20 de elevi va incepe cursurile in septembrie 2016.

Airbus Helicopters Industries este o subsidiara a Airbus Helicopters, care la randul sau este o divizie a grupului Airbus. Airbus Helicopters are peste 22.000 de angajati in intreaga lume si in 2015 a generat venituri de 6,8 miliarde de euro.

Sursa foto: Airbus Helicopters

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri