Fermele avicole de pe platforma Codlea din judetul Brasov care au fost afectate de gripa aviara in primavara acestui an nu au primit inca despagubiri. Deocamdata, Ministerul Agriculturii asteapta rezultatele anchetelor demarate de autoritati, a precizat ministrul Gheorghe Flutur, care s-a aflat vineri la Brasov, unde a participat la cea de-a sasea conferinta a Organizatiilor Padurilor de Stat din Europa.

"Am vazut declaratii de genul: aici nu a fost gripa aviara. Nu ne jucam cu buletinele de analize internationale. Acolo unde s-a gasit focarul si s-au constatat abateri de la normele de bio-securitate nu isi asuma nimeni raspunderea sa dea subventii sau despagubiri", a afirmat pentru Rompres Gheorghe Flutur.

Ministrul a adaugat ca dupa ce se vor pronunta organele de ancheta se va discuta si solicitarea patronilor de la Codlea in privinta despagubirilor. "Nu avem o problema Codlea in sine. Dorim sa se relanseze aceasta platforma de crestere a pasarilor, dar sa vedem rezultatele anchetei", a spus ministrul agriculturii.

La fermele de pe platforma Codlea au fost sacrificate in luna mai din cauza gripei aviare un numar de 800.000 de capete de pasari. Firma Pati Prod a cerut despagubiri de la Ministerul Agriculturii in valoare de 6 milioane lei, dar nu a primit nimic pana acum.

Ferma si-a reluat activitatea la inceputul lunii august, dupa ce a obtinut toate aprobarile in acest sens. Si celelalte ferme afectate de gripa aviara isi vor relua activitatea in aceasta toamna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri