Grupul Renault-Nissan se retrage din competitia pentru preluarea uzinei de automobile de la Craiova si se va concentra pe optimizarea capacitatilor de productie de la uzina Dacia.

"Deocamdata intentionam sa optimizam capacitatile de productie de la uzina Dacia. Am decis sa ne retragem din competitia pentru preluarea uzinei de la Craiova, pentru care sunt interesati mai multi constructori auto. Am decis sa ne retragem scrisoarea de intentie indiferent daca ar fi din partea Renault sau Nissan", a declarat citat de Rompres presedintele grupului Renault - Nissan, Carlos Ghosn.

Ghosn a afirmat ca uzina de la Craiova nu va deveni Renault Nissan si ca probabil altcineva o va prelua. El a precizat ca au avut loc o multime de discutii foarte serioase pe aceasta tema, dar in cele din urma Renault - Nissan a decis sa dezvolte planurile existente in Romania si sa nu inceapa altele noi.

Potrivit oficialului grupului Renault-Nissan, investitiile in capacitatile de productie de la Pitesti vor depinde foarte mult de evolutia pietei si a cererii pentru Logan si de produsele derivate din acest model.

"Pentru moment, cata vreme Logan se bucura de succes si de aprecierea publicului cred ca este foarte posibil sa fie investitii multe in fabrica de la Pitesti. Nu exista nici o indoiala ca, cu conditia sa continuam imbunatatirea calitatii, cresterea productivitatii si daca Dacia isi va continua eforturile pentru a-si mentine competitivitatea, raportandu-se nu atat la constructorii din vestul Europei cat la cei din Europa de Est si in special din unele state asiatice vom putea face fata provocarilor si pana acum suntem foarte optimisti despre perspectivele de crestere in Romania si in alte tari", a spus Ghosn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri