Comisia Europeana solicita Romaniei, printr-un aviz motivat, sa elaboreze planuri de prevenire a generarii de deseuri si de gestionare a deseurilor in conformitate cu obiectivele legislatiei UE, iar in caz contrar institutia de la Bruxelles poate sesiza Curtea Europeana de Justitie, conform News.ro.

Planurile de gestionare a deseurilor si de prevenire a generarii de deseuri constituie, de asemenea, o conditie prealabila pentru utilizarea fondurilor UE.

Aceste planuri si programe au drept scop reducerea impactului deseurilor asupra sanatatii umane si asupra mediului, precum si utilizarea mai eficienta a resurselor in intreaga UE.

Romania a avut un plan de gestionare a deseurilor pentru perioada 2003-2013, dar acesta nu a fost revizuit, prelungit sau inlocuit pentru perioada urmatoare. De asemenea, Romania a ramas in urma in ceea ce priveste prevenirea generarii de deseuri.

Inca din decembrie 2013, Romania ar fi trebuit adoptate planuri privind reducerea deseurilor generate la sursa prin tehnici ameliorate de fabricatie sau prin eforturi de stimulare a cererii de produse mai ecologice, cu mai putine ambalaje.

Prin urmare, Comisia a trimis Romaniei un aviz motivat si, daca nu va lua masuri in termen de doua luni, CE poate sesiza Curtea de Justitie a UE cu privire la aceasta cauza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri