Cele mai profitabile 200 de companii din Romania au avut anul trecut un castig total de aproximativ 25,7 miliarde lei (5,7 mld. euro), in crestere cu 48,6% fata de 2014, conform datelor furnizate wall-street.ro de catre Registrul Comertului.

Cele mai profitabile 200 de companii din Romania in 2015

Vezi topul celor mai profitabile 200 de companii din Romania in documentul atasat sub titlu.

Cea mai profitabila companie anul trecut a fost Banca Transilvania, care in 2015 a raportat un profit de 2,4 miliarde de lei (543,9 mil. euro), de aproape sase ori mai mare fata de 2014. Astfel, banca a ajuns pe primul loc, urcand de pe locul al zecelea in 2014.

Cresterea a fost determinata de achizitia Volksbank Romania, integrarea acestei banci aducand bancii un castig in valoare de 1,65 miliarde lei. "Rezultatele financiare indica faptul ca 2015 a fost cel mai bun an din istoria BT si confirma ca am reusit sa ne atingem obiectivele de crestere organica, in paralel cu achizitia si integrarea Volksbank Romania", afirma in februarie Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania (BT).

BT a raportat in 2015 o cifra de afaceri de 2,73 miliarde de lei (614,9 mil. euro), mai mult cu 32,6% fata de 2014.

Pe de alta parte, OMV Petrom SA, companie care a fost cea mai profitabila de pe piata locala incepand cu 2009 si pana in 2014, a raportat anul trecut pierderi de 630,6 milioane de lei (141,8 mil. euro), din cauza scaderii barilului de petrol.

In top, dar abia pe locul al 16-lea, se afla insa OMV Petrom Marketing , care a avut anul trecut un profit net de 331 milioane de lei, mai mult cu 8,6% fata de 2014.

Cele mai profitabile companii in 2015

cele mai profitabile companii din Romania

Topul cele mai profitabile companii si banci este completat de Oltchim, Romgaz, BCR, Hidrolectrica, Continental, Dedeman, Transgaz, Automobile-Dacia si BRD. Totodata, intre companiile cu cele mai mari profituri se afla o singura companie antreprenoriala, retailerul de bricolaj Dedeman, detinut de fratii Dragos si Adrian Paval.

Cele mai profitabile 20 de companii in 2014

Pe de alta parte, in 2014, in topul cele mai profitabile companii se aflau tot jucatori din domeniul energetic si bancar. Insa, daca anul acesta pe primul loc este Banca Transilvania, in 2014, prima banca din top era Raiffeisen Bank, cu un profit net de 501,3 milioane lei.

Vezi topul celor mai profitabile 200 de companii din Romania in documentul atasat sub titlu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri