Din cei peste 825.000 de producatori care au primit formularul doar 225.000 au reusit sa-l completeze, dintre care 65.000 au solicitat cota de lapte pentru procesare,iar restul de 160.000 pentru vanzare directa, a declarat,pentru NewsIn, seful Departamentului Cotelor de Lapte (DALC), Lucian Elisei.

"Pana la sfarsitul lunii septembrie, s-au distribuit 825.621 de formulare pentru solicitarea cotei de lapte, din care 315.475 pentru procesare si 510.146 pentru vanzare directa", a spus Lucian Elisei.

Cotele individuale de lapte sunt acordate producatorilor proportional cu cantitatea de lapte pe care acestia declara ca o produc si pot dovedi acest lucru. Distribuirea cotelor se va realiza in perioada 31 octombrie 2006-aprilie 2007. incepand cu 1 aprilie 2007, in conditiile in care producatorii nu vand pe piata 100% din cota solicitata, aceasta li se diminueaza corespunzator cu cantitatea nevanduta.

Cei care doresc sa primeasca dreptul de a vinde lapte dupa ianuarie 2007, mai au la dispozitie o luna de zile pentru a solicita cota de lapte.Departamentul Cotelor de Lapte estimeaza ca peste un milion de producatori ar trebui sa solicite cota. in cadrul negocierilor de aderare Romania a primit dreptul de a realiza o cota de trei miliarde de litri de lapte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri