Profitul net al Loteriei Romane s-a prabusit anul trecut de peste cinci ori, la 18,7 milioane lei (4,2 mil. euro), iar cifra de afaceri neta s-a redus cu aproape 9%, la 756,6 milioane lei (170,2 mil. euro), compania precizand, pentru News.ro, ca aceste scaderi sunt un "rezultat al unei campanii media nefavorabile".

In anul 2014, Loteria a realizat un profit net de 100,4 milioane lei si o cifra de afaceri neta de 826,8 milioane lei.

"Influenta nefavorabila a afectat atat nivelul veniturilor, prin diminuarea cifrei de afaceri, rezultat al unei campanii media nefavorabile cat, mai ales, nivelul cheltuielilor, urmare a masurilor dispuse in perioada 2014-2015 de controale fiscale si economico-financiare pentru perioada controlata 2008-2012. In urma acestor controale au rezultat cheltuieli cu obligatii/creante fiscale si bugetare suplimentare", au explicat reprezentantii companiei, la solicitarea News.ro.

Oficialii Loteriei spun ca, pentru creantele neincasate aferente anilor 2011-2012, compania a trebuit sa inregistreze cheltuiala cu scoaterea din evidenta a unor clienti carora instantele judecatoresti le-au pronuntat declararea starii de faliment si radierea de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) in anul 2015.

"Totodata, compania a adoptat o politica prudentiala in coformitate cu prevederile OMFP nr. 1802/2014 pentru potentiale datorii fata de terti, inregistrand provizioane pentru riscuri si cheltuieli cu impact pe rezultatul curent al exercitiului financiar", a precizat Loteria. In ceea ce priveste reteaua companiei, aceasta numara in prezent 1.924 de agentii.

"Dezvoltarea retelei de vanzare atat cu diversi agenti economici, cat si cu mari companii de retail ramane una dintre prioritatile Loteriei Romane si in acest an", subliniaza oficialii companiei.

Acestia mai spun ca investitiile planificate pentru anul 2016 vor fi directionate spre dezvoltarea unui sistem propriu si reabilitarea agentiilor loto.
La sfarsitul anului trecut, compania de stat avea datorii de 135,8 milioane lei.

Loteria Romana se afla in subordinea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc si are circa 2.500 de angajati. Compania a fost infiintata in anul 1906 si organizeaza si exploateaza, in calitate de unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, jocurile de noroc, jocuri loto si pariuri mutuale, potrivit OUG nr.77/2009.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri