ArcelorMittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic din Romania, care are in prezent in jur de 6.000 de angajati, va suprima circa 1.500 de posturi pana in 2020 prin plecari naturale, dar va angaja in jur de 100 de tineri muncitori anual proveniti din scolile de ucenici, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo, potrivit News.ro.

Compania a redus masiv personalul in ultimii ani, in conditiile in care nu a mai inregistrat profit din 2008. In 2010, compania avea peste 9.200 de angajati. Pe langia numarul actual de angajati ai societatii, de circa 6.000, alti 2.000 de salariati ai unor contractori lucreaza pe platforma combinatului de la Galati si efectueaza inclusiv lucrari de mentenanta.

”Nu avem o productivitate suficient de buna. An de an, vom continua sa reducem numarul de angajati, cateva sute de an, prin plecari naturale, in special prin pre-pensionari, nu prin concedieri colective. Astfel, pana in 2020 vom mai reduce circa 1.500 de pozitii”, a spus Ribo.

Anul trecut, compania a redeschis o scoala de ucenici, de unde au fost angajati 50 de tineri muncitori. Anul acesta vor mai fi angajati 100 de muncitori, din doua promotii ale scolilor de ucenici, strategie care va fi mentinuta si in anii care vor urma. Din 2009 pana in prezent, compania miliardarului indian Lakshmi Mittal a investit la Galati peste 350 milioane de euro. O parte din pierderile financiare se regasesc in modernizarile facute la unitate si finantate de grup. O alta investitie majora, inaugurata la inceputul anului, la laminorul de tabla groasa, este masina de planat la cald, care asigura planeitatea tablei, un proiect care a costat tot 14 milioane euro.

Compania are in plan mentinerea unui buget de investitii anual de peste 25 milioane de euro. Totodata, compania-mama a impus ca tinta atingerea in 2017 a punctului de break-even - nivelul la care veniturile sunt egale cu cheltuielile, iar compania nu are nici profirt, nici pierderi. ArcelorMittal Galati, fostul combinat Sidex, a fost cumparat de la stat in 2001 cu 70 milioane euro de miliardarul indian Lakshmi Mittal, care si-a asumat angajamentul de a investi 350 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri