Politistii fac 22 de perchezitii in judetele Valcea, Mehedinti si Gorj, precum si in Bucuresti, la firme din domeniul energiei electrice si termice si la persoane suspectate intr-un dosar in care este vizata CET Govora, pentru o evaziune fiscala de peste opt milioane de lei si spalare de bani, informeaza News.ro.

Potrivit Politiei Romane, in aceasta cauza se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul producerii energiei electrice si termice. Politistii din judetul Ilfov au descins la 22 de imobile, dintre care zece in judetul Valcea, opt in Gorj, trei in Mehedinti si unul in Bucuresti, de unde ridica documente legate de cercetarile din acest caz.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, pentru News.ro, ca CET Govora, din judetul Valcea, ar fi inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive privind achizitia de carbune de la mai multe firmeAnchetatorii fac perchezitii la persoane suspectate in aceasta cauza si la firme care aveau relatii comerciale cu CET Govora, printre care la sediul din Bucuresti al firmei Lorfa si la Energo Term din Motru, au precizat sursele citate.

“Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2015 - 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrica si termica, ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli nereale, in baza unor contracte de achizitie a carbunelui incheiate cu firme de profil”, arata Politia Romana.

Firma ar fi trecut in documentele de insotire a marfii cantitati mult mai mari decat cele achizitionate in realitate. De asemenea, in inscrisuri ar fi fost evidentiat carbune de calitate superioara, dar care, in realitate, avea o putere calorica mult inferioara.

Prejudiciul stabilit pana in prezent de anchetatori se ridica la peste opt milioane de lei. Ancheta este coordonata de Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea. La perchezitii participa si politisti de la IPJ Mehedinti, Gorj si de la Politia Capitalei, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri