Cautati un loc de munca si nu stiti unde ar fi mai bine sa aplicati? Cauti sa beneficiezi de ervicii medicale platite de companie, Card cu discounturi la salile de fitness, birouri cu aer conditionat, prime de performanta, teambuilding, vacante, training, petrecere de ziua fiecarui angajat sau alte bonusuri? Topul celor mai bune 50 de companii pentru care sa lucrezi, publicat de revista Capital, este un bun punct de plecare.

Am putea afirma faptul ca topul a iesit oarecum atipic: sunt companii unde multi dintre noi si-ar dori sa se angajeze, precum Vodafone, GSK, BAT sau ING dar care, din diferite motive, nu apar in topul primilor angajatori. Una din explicatii ar fi, potrivit unor reprezentanti din cadrul unor multinationale, aceea ca au refuzat sa colaboreze cu redactorii care au intocmit acest top invocand confidentialitatea. Un alt aspect interesant ar fi faptul ca topul a fost realizat nestructurat. Astfel, firme romanesti sunt analizate alaturi de multinationale, iar sectoarele in care activeaza acestea se caracterizeaza prin conditii de munca diferite ( industrie grea, IT, restaurante, etc.)

Angajatii romani isi doresc mai mult sa fie respectati si sa-si poata dezvolta calitatile de specialist, decat sa primeasca un salariu mare, reiese din studiul realizat de revista "Capital.

Compania cu cei mai multumiti angajati este Energi-co Holding (instalatii de incalzire si climatizare, constructii civile industriale), urmata in ierarhia primelor zece firme de TotalSoft (tehnologia informatiei), Romcar (dealer auto), La Mama (restaurant), Dumagas Transport (servicii), KPMG Romania (consultanta), Atlassib (transport intern si international de persoane), Dedeman (servicii), Ogilvy Group Romania (publicitate) si Martelli Europe (industria usoara), potrivit cercetarii realizate de revista "Capital".

"Una dintre concluziile principale ale editiei din acest an confirma rezultatele obtinute in 2005: nu pachetul salarial si avantajele salariale sunt cele mai importante pentru un salariat, ci conditiile de dezvoltare personala si calitatea colaborarii in companie", precizeaza un comunicat al saptamanalului "Capital".

"Cei care lucreaza la cei mai buni angajatori nu sunt neaparat cei mai fericiti angajati", a aratat Ionut Popescu, director editorial la "Capital".

"Nu stiu pe ce loc ar fi Ringier, dar sper ca ne-am califica in top 100", a declarat pentru NewsIn, Thomas Landolt, director general al Ringier Romania, intrebat pe ce pozitie crede ca s-ar situa compania pe care o conduce, in ierarhia "Capital".

"Conditii de munca", "Calitatea colaborarii in companie", "Pachetul salarial si avantajele salariale" si "Conditii de dezvoltare profesionala" sunt cele patru mari categorii in care au fost cuprinse cele 37 de criterii dupa care a fost intocmit chestionarul.

Cercetarea a fost realizata pe 3.700 de salariati din companiile care au acceptat sa participe la topul realizat de "Capital" si "GfK".

Revista a ales un numar de 250 de firme, dupa cifra de afaceri si numarul de angajati, apoi a facut o preselectie de care au trecut doar 150 de companii, care au indeplinit criterii precum "cel putin 100 de angajati" si "20 de middle manageri". Cele 150 de firme finaliste au, in total, 86.000 de angajati, dintre care peste 10% sunt din zona middle management.

1.Energi-co Holding - activeaza pe piata constructiilor si pe piata instalatiilor;

2. TotalSoft - furnizor local de software si servicii IT;

3. Romcar - importatorul general al autovehiculelor Ford (a inregistrat anul trecut cu profit brut de 7 mil. lei);

4. La Mama unul dintre cele mai importante lanturi de restaurante din tara; compania "La Mama" a fost fondata in urma cu sapte ani de catre Catalin Mahu si Dragos Petrescu;

5. Dumagas Transport ( servicii);

6. KPMG Romania una dintre cele mai importante companii de consultanta si audit de pe piata locala, membra a corporatiei elvetiene KPMG International;

7. Atlassib companie de transport;

8. Dedeman - opereaza una dintre cele mai puternice retele de distributie a materialelor de constructii;

9. Ogilvy Group Romania (publicitate);

10.Martelli Europe (industria usoara);
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri