RCS & RDS va furniza electricitate Societatii Romane de Televiziune (SRTv), dupa ce a castigat o licitatie organizata de compania de stat. Contractul, in valoare de 2,2 milioane de lei (aproape jumatate de milion de euro), a fost atribuit furnizorului de energie electrica in 8 iulie.

La licitatia deschisa derulata de compania care detine Televiziunea Nationala au depus oferte cinci companii, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Pretul contractului nu include TVA.

Grupul RCS & RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, are cele mai importante afaceri in sectorul serviciilor de cablu TV si internet, unde este liderul pietei din Romania, controland peste jumatate din piata.

RCS & RDS detine in Romania si al patrulea operator de telefonie mobila din piata, Digi Mobil, si are si operatiuni de generare a electricitatii din surse regenerabile. Grupul are peste 10.000 de angajati.

Compania a intrat pe piata furnizarii de electricitate in urma cu doi ani si cauta sa isi faca loc si pe segmentul distributiei de energie, insa Autoritatea Nationala de reglementare in domeniul Energiei (ANRE) se opune.

Sectorul distributiei energiei este puternic reglementat, dar asigura venituri consistente companiilor. Competitia pe aceasta piata este destul de limitata, doar patru „norocosi” avad permisiunea de a activa in acest sector, respectiv Electrica, E.ON, Enel si CEZ. Ariile de distributie a energiei se suprapun regiunilor Romaniei.

Compania lui Teszari a inregistrat in 2015 pierderi de 22,9 milioane lei, in scadere de 68% fata de nivelul inregistrat in 2014. Cifra de afaceri a grupului a crescut in perioada analizata cu 16,7% fata de 2014, pana la 2,7 miliarde lei (607 milioane euro).

SRTv a avut in 2015 venituri totale de peste 500 milioane de lei si pierderi de 24,2 milioane de lei. Societatea are datorii de aproape 700 milioane de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri