„Adevarul Financiar“ a stat de vorba cu Dragos Petrescu, proprietarul si CEO-ul grupului de restaurante si cafenele City Grill, cea mai mare afacere romaneasca de acest gen. Discutia a nascut raspunsuri directe, opinii diplomate, ganduri spontane sau mai vechi, subtilitati si judecati cu care am creionat in tuse jurnalistice profilul celui supranumit de presa de business autohtona „regele restaurantelor“ din Romania, conform Adevarul Financiar.

Nascut in Bucuresti, in noiembrie 1970, Dragos Petrescu a trait din plin schimbarile economice si de mentalitate ale societatii romanesti de dupa Revolutie. Trecerea brusca de la comunism la capitalism a fost confuza pentru multi, dar prospera pentru unii curajosi cu idei. Dragos Petrescu a avut initiativa si a speculat nevoia de restaurante mai accesibile a bucurestenilor din anii ’90. Experienta acumulata l-a ajutat sa construiasca, in timp, cateva nume de referinta din domeniul ospitalitatii.

In prezent, detine si conduce grupul City Grill, care include sapte branduri de restaurante si cafenele: City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor , Caru’ cu bere, Pescarus si Hanu’ lui Manuc. Are peste o mie de angajati si cifre anuale de afaceri de zeci de milioane de euro. Locatiile din portofoliul City Grill sunt impartite in doua categorii: clasa medium (de zi cu zi), pentru pauzele de respiro ale celor ocupati, si clasa premium (de evenimente), pentru cei cu asteptari mai mari, care vor spectacol sau sa petreaca.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: HAKINMHAN / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri