Mittal Steel Iasi a investit 1,1 milioane de dolari in 2006 in instalatii noi de lacuire pentru partea de finisare a liniei Mannesman. Instalatia a fost produsa in Coreea si a fost data in folosinta anul acesta.
Investitiile au fost facute pentru a imbunatati calitatea produselor si pentru a creste productivitatea in acest segment, a spus Regie Paul Aikaravelil, CEO Mittal Steel Iasi. O consecinta directa a acestor investitii a fost eliminarea lacului solvent si utilizarea lacului pe baza de apa, fapt care a avut un impact pozitiv major asupra mediului, a completat acesta pentru un comunicat al companiei.

O alta caracteristica importanta a acestei linii de lacuire a fost posibilitatea asimilarii productiei de tevi pre-vopsite. tevile folosite in circuite de stingere a incendiilor sunt rosii, cele care transporta apa sau aer sunt albastre, galbenul este pentru tevi de gaz, iar verdele pentru constructii. Ele fac parte din categoria de produse cu valoare adaugata mare, pentru care exista o cerere tot mai ridicata pe piata. Mittal Steel Iasi intentioneaza ca aceste tevi sa reprezinte 10% din intreaga productie pe 2007.

De asemenea, linia de lacuire permite inscriptionarea automata a fiecarei tevi. inainte de aceasta, tevile erau marcate manual. Pana acum, inscriptiile se aplicau numai pe tevile pentru export, insa noul sistem va fi folosit si pentru produsele destinate pietei interne.

Arcelor Mittal este cea mai mare companie de otel din lume, atat din punctul de vedere al veniturilor, cat si din punct de vedere al productiei. Compania opereaza 61 de unitati in 27 de tari, avand 320.000 de angajati. In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Galati, Mittal Steel Roman, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri