RCS&RDS a primit cele mai mari sanctiuni date de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in comunicatii, in urma celor 2.140 de controale efectuate pe piata de comunicatii si servicii postale in primul semestru al anului. ANCOM a dat 26 de amenzi, in valoare de 88,750 de lei ( aproape 20.000 de euro), in urma controalelor.

In urma actiunilor de control din primele sase luni, inspectorii ANCOM au transmis 106 notificari si au aplicat 268 de avertismente.
”Aproximativ un sfert din totalul de actiuni de control au fost efectuate pe piata echipamentelor radio si a terminalelor de telecomunicatii unde ANCOM a aplicat 117 avertismente si a aplicat majoritatea amenzilor din aceasta prima parte a anului – 19, in valoare totala de 52.000 de lei”, se arata in comunicat, conform News.ro

Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru ca operatorii economici nu puneau la dispozitia utilizatorilor declaratia de conformitate cu cerintele esentiale si pentru lipsa marcajului de conformitate europeana (CE).

Cele mai mari amenzi, de cate 5.000 lei fiecare, au fost aplicate companiilor Intertoy Zone si Electro Distribution pentru lipsa marcajului de conformitate CE de pe produsele introduse pe piata.

Marcajul CE certifica faptul ca un produs indeplineste cerintele esentiale privind siguranta si sanatatea utilizatorilor si poate fi comercializat si pus in functiune pe piata Uniunii Europene. Pe piata de comunicatii electronice, ANCOM a efectuat aproape 1.500 de actiuni de control in urma carora a aplicat 142 de avertismente si patru amenzi, in valoare totala de 30.000 de lei.

Din totalul controalelor efectuate pe piata serviciilor de comunicatii electronice, 507 au fost efectuate la furnizorii de acces la internet. In urma celor notificarilor si avertismentelor, furnizorii de internet au reintrat in legalitate, nefiind aplicata nicio amenda.

Pentru verificarea modului in care sunt folosite frecventele radio au fost efectuate 352 actiuni de control la companiile care detin licente.
Pe aceasta zona, au fost aplicate doua amenzi, in valoare de 10.000 lei, companiilor Samataxi DGY si Marcegaglia Romania. Serviciile de telefonie fixa si mobila au facut obiectul a 90 de controale, fiind transmise 6 notificari si 21 de avertismente.

”ANCOM a aplicat si 2 amenzi in cuantum de 10.000 lei fiecare, ambele furnizorului RCS & RDS, pentru refuzul de a porta in regim prepaid un numar care functiona pe baza de abonament intr-o alta retea si pentru neinformarea corecta si completa a utilizatorilor cu privire la tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri catre numere scurte cu suprataxa”, se arata in comunicat.

Pe piata serviciilor postale, ANCOM a efectuat in prima jumatate a anului 95 de actiuni de control si a aplicat sapte avertismente si trei amenzi, in valoare de 6.750 de lei.
Neregulile constatate au fost legate de nerespectarea obligatiilor impuse prin regimul de autorizare generala. Cea mai mare amenda din piata de servicii postale, de 5.000 de lei, a fost aplicata firmei Johnny Trans.

>

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri