Mega Image a inregistrat cresteri puternice ale vanzarilor in Romania, in primul semestru, sustinand, impreuna cu cele din Grecia, un avans de 14,9% al vanzarilor in termeni comparabili ale grupului belgian Delhaize in Europa de Sud-Est.

La curs valutar actual, veniturile Delhaize in regiunea Europa de Sud-Est, care include Romania, Grecia si Serbia, au avansat cu 14,9% in primele sase luni ale anului (+15,5% la curs valutar constant), de la 1,6 miliarde de euro in urma cu un an la 1,8 miliarde de euro. In trimestrul al doilea, veniturile din sud-estul Europei au crescut cu 13,4%, la 939 de milioane de euro (+14,2% la curs valutar constant), conform News.ro

Avansul veniturilor a fost sustinut de cresterea foarte puternica, de 8,7%, a vanzarilor in termeni comparabili, de dezvoltarea retelei de magazine si de o contributie pozitiva de 0,5% a calendarului, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cresterea vanzarilor din magazine si cresterea reala au fost pozitive pe toate segmentele, in special in Grecia si Romania, in timp ce inflatia a devenit negativa la nivelul regiunii (-1.1%).

Profitul operational al Delhaize in Europa de Sud-est a urcat in trimestrul al doilea cu 26,9%, la 47 de milioane de euro (+27,7% la cursa valutar constant), in timp ce marja operationala a avansat de la 4,5% la 5%, datorita vanzarilor din Grecia si Romania si a controlului eficient al costurilor, al carui efect a fost partial redus de activitatile de promovare intensa in Grecia.

In primele sase luni, profitul operational al grupului in Europa de Sud-Est a crescut cu 51,3%, la 83 de milioane de euro (+52,1% la curs valutar constant), iar marja operationala a fost de 4,5% (3,4% in urma cu un an). La 31 martie, Mega Image avea in Romania 470 de magazine, cu unul mai putin fata de sfarsitul anului 2015.

471 de magazine Mega Image la finalul anului 2015

La sfarsitul anului trecut, Mega Image avea in Romania 471 de magazine, din care 34 au fost deschise in trimestrul al patrulea. La sfarsitul anului 2014 grupul detinea pe piata locala 410 magazine. In 2015, vanzarile Mega Image in Romania au crescut cu peste 10%. La nivel de grup, veniturile Delhaize au crescut in primele sase luni cu 4,2% la curs valutar actual (+4,3 la curs constant), la 12,4 miliarde de euro. Profitul operational a avansat cu 18,1% (+18,2% la curs constant), la 468 milioane de euro.

In trimestrul al doilea, profitul operational al grupului a urcat cu 10,4% la curs valutar constant (+12,1% la curs valutar constant), la 247 milioane de euro. Delhaize Group si grupul olandez Royal Ahold au anuntat in 2015 un acord de fuziune, integral in actiuni, care va duce la formarea unuia dintre cei mai mari retaileri din Statele Unite.

Compania rezultata in urma fuziunii va asigura circa doua treimi din vanzarile de retail de pe coasta de est a SUA, unde Ahold opereaz retelele de magazine Giant si Stop & Shop, in timp ce Delhaize detine lanturile Food Lion si Hannaford. Noua companie se va numi Ahold Delhaize si va fi inregistrata in Olanda.

Actionarii Ahold si cei ai Delhaize au aprobat in martie, cu o larga majoritate, fuziunea celor doi operatori de supermarketuri, inlaturand astfel unul dintre ultimele obstacole din calea finalizarii tranzactiei care ar trebui sa fie finalizata in acest an. Ahold a anuntat joi ca fuziunea cu grupul belgian Delhaize va fi incheiata sambata.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri