Roxana Toma a studiat sa devina agronom, oprindu-se in schimb la profesia de jurnalist, pe care a practicat-o timp de 24 de ani. Pana intr-o zi cand a hotarat sa testeze antreprenoriatul, readucand la viata un obiect celebru, care se regasea in casele majoritatii romanilor – milieul.

“A fost o trecere rapida spre antreprenoriat, desi ma pregatisem sa fac altceva. Am studiat sa devin agronom, insa am ajuns jurnalist. 24 de ani in presa. Am simtit intr-o buna zi ca trebuia sa fac altceva. Agricultura nu mai stiam sa fac, decat la nivel de teorie. Am ales sa fac ceva ce am invatat de la mama. Povestea a inceput acum 3 ani, de la o pagina de Facebook, unde postam fotografii cu flori. Am ales sa fac o pagina in care sa pun aceste fotografii. Am ales atunci si numele de Tarancuta Urbana. Am <<hranit>> pagina cu toate hobby-urile mele. Ulterior am facut un blog si in cele din urma o platforma online”, a povestit Roxana Toma in emisiunea Profesionistii in Retail.

O problema de sanatate a determinat-o sa isi intrerupa activitatea pentru trei luni. Intr-o zi a decis sa deschida o cutie de amintiri apartinand mamei sale si acolo a descoperit mai multe mileuri pe care a hotarat sa le valorifice.

“Am crescut cu aceste milieuri. Cand venea iarna mama facea veste, facea pulovere, acasa, la serviciu sub birou. Am zis ca trebuie sa fac ceva cu ele. Am evoluat putin in privinta mobilierului din casa, nu mai punem milieuri nicaieri. Am zis ca nu pot sa le tin in cutie. Si mi-a venit ideea de a le pune pe o perna. Am cautat croitoreasa, am folosit milieurile pe care le-am lucrat si le-am pus pe iuta. Lucrez cu un furnizor local de iuta. Lucrez si eu in continuare milieuri si mai am o colaboratoare. Sunt doamne mai in varsta, cu care colaborez foarte bine”, explica antreprenoarea.

Investitia initiala a reprezentat un overdraft de 9.000 de lei, bani pe care i-a folosit pentru a achizitiona materialele necesare si pentru a plati colaboratorii. Suma investita initial a fost deja recuperata.

Milieul nu a fost exploatat, era obiectul pe seama caruia faceam glume – milieul pe televizor si bibeloul peste

Comenzile vin in special prin intermediul retelei Facebook, dar si prin magazinele de suveniruri sau muzee. A existat chiar o comanda din Texas. Spre exemplu, luna trecuta Tarancuta Urbana a primit 100 de comenzi de perne. O astfel de perna este pregatita in doua zile.

Preturile pornesc de la 90 de lei si ajung la 130 lei. “Clientii apreciaza munca si am avut oameni surprinsi de pretul accesibil pentru un astfel de produs. Am pus milieul pe lemn, pe rochii si bluze din in, in tablouri. Acum ne pregatim pentru iarna, lucram globuri ornate cu milieu”, mai spune Roxana.

In 2-3 ani spera la un atelier mai mare si un magazin fizic. “Poate Tarancuta Urbana va deveni Tarancuta Globala. Avem planuri si exista loc pentru ca milieul nu a fost exploatat, era obiectul pe seama caruia faceam glume – milieul pe televizor si bibeloul peste – si am incercat sa il pun la loc de cinste”, adauga Roxana.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri