Teva Pharmaceutical, producatorul de medicamente israelian, a achizitionat Actavis, divizia de medicamente generice a companiei irlandeze Allergan, pentru 33,4 miliarde dolari in cash si 100 de milioane de actiuni Teva, evaluate la 5,3 miliarde de dolari la actualul pret, de aproape 53 de dolari pe actiune, de la bursa americana, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

"Aceasta achizitie strategica aduce impreuna doua companii puternice, lideri pe piata de medicamente generice, care se completeaza una pe alta, au capacitati de cercetare-dezvoltare, produse strategice, portofolii, retele operationale si culturi complementare si o prezenta semnificativa la nivel global", a declarat presedintele Teva, Erez Vigodman, citat in comunicat, conform NEws.ro.

Teva se asteapta sa atinga reduceri ale costurilor si economii din taxe de aproximativ 1,4 miliarde de dolari anual, pana in 2019. Insa ca urmarea a acestei achizitii, agentia de evaluarea Moody’s a anuntat ca a redus ratingul Teva la Baa2, considernd ca tranzactia, cea mai mare din istoria companiei israeliene, slabeste capacitatea financiara a companiei pe termen scurt.

Presedintele Teva considera, in schimb, ca aceasta achizitie va genera in anii urmatori cresteri ale veniturilor brute si nete, precum si cresterea rezevelor de numerar pentru Teva, care va permite reducerea creantelor. Prin aceasta achizitie, Teva dispune acum de aproimativ 338 de produse inregistrate sau care sunt in asteptarea aprobarii din partea FDA (Food and Drug Administration), autoritatea americana in materie.

In Europa, dupa cedarea unor produse, Teva va avea o retea capabila sa lanseze peste 5.000 de produse noi. Pe pietele in crestere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu si Comunitatea Statelor Independente, exista aproximativ 600 de produse in curs de aprobare.

Per ansamblu, in 2017, Teva planifica sa lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global. Teva a inregistrat anul trecut venituri de 19,7 miliarde dolari in 2015.

Sursa foto: Farmacisti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri