Gold Plast, producatorul de vesela de unica folosita, a investit, in decursul a zece ani, 30 de milioane de euro in fabrica de la Topoloveni, ajungand la o capacitate de productie anuala de circa 800 milioane de piese, pe care le vinde in 39 de tari.

Unitatea de productie din Topoloveni, deschisa in 2006, si-a inceput activitatea cu 10 utilaje si 35 de muncitori. Acum, numarul angajatilor a ajuns la aproape 600, care produc peste 3.000 de articole in mai mult de 800 de milioane de unitati pe an, pe care grupul le comercializeaza in 39 de tari, cele mai importante piete de export fiind Italia, Elvetia si Franta, conform News.ro.

“Intentionam sa abordam mai intens piata din Romania bazandu-ne pe faptul ca industria locala a ospitalitatii a inceput sa aiba din 2013 o contributie importanta la PIB – de 5,1%, si este estimata o rata medie de crestere anuala de 3,8% pana in 2024”, a declarat directorul operational Gold Plast, Luca Rabbia.

Gold Plast Production face parte din grupul italian Gold Plast si produce vesela din plastic rezistenta. Produsele companiei se adreseaza in primul rand consumatorilor din industria ospitalitatii, care detin o pondere de 73% in totalul vanzarilor, dar si consumatorilor individuali (21%) si industriali (6%). Ponderea cea mai mare in structura vanzarilor o au farfuriile – 45%, tacamurile – 27%, vesela pentru finger food – 20%, paharele – 8%.

“In ultimii 3 ani, Gold Plast a investit in fabrica de la Topoloveni peste 4 milioane de euro si va continua in urmatorii ani sa investeasca atat pentru modernizarea echipamentelor de lucru cat si pentru eficientizarea procesului de productie”, mai spune Luca Rabbia.

Prezenta de 30 de ani la nivel global pe piata veselei de unica folosinta, Gold Plast Group detine patru entitati legale, doua fabrici, un centru de inovatie si un numar de 750 de angajati. Produsele sale sunt vandute in 39 de tari, printr-o retea de 17 distribuitori.
In 2015, compania italiana a inregistrat o cifra de afaceri de 32 milioane de euro.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri