Dupa Revolutie, un om de afaceri italian venea in Romania si punea bazele unui business de tricotaje, Tricottex. Afacerea avea sa mearga cativa ani, pentru ca apoi sa ia nastere Paola Confectii, fabrica din Titu, unde in prezent lucreaza peste 400 de angajati, are o cifra de afaceri de zece milioane euro si produce articole vestimentare pentru Prada, Valentino, Moncler si altii.

Istoria producatorului de tricotaje incepe atunci cand proprietarul fabricii, de origine italiana si cu experienta vasta in industria textila, colaboreaza cu diverse firme romanesti, iar in 1993, vine in Romania pentru a-si infiinta propria firma: Tricottex. Paola Confectii apare mai tarziu, dupa ce omul de afaceri isi muta fabrica din Bucuresti in Titu, din cauza lipsei de forta de munca.

In prezent, Paola Confectii are 430 de angajati si lucreaza atat in sistem lohn, cat si in semi-lohn pentru branduri internationale de renume, precum Ermenegildo Zegna, Pal Zilieri, Moncler, Prada, Valentino, Marina Rinaldi si Benetton. Producatorul realizeaza prototipuri pentru aceste branduri, care apoi aleg sa-si produca piesele vestimentare la Titu, urmand ca la final sa le vanda sub propria eticheta.

Pentru partea de semi-lohn, producatorul isi procura singur firul si accesoriile pentru a tricota si confectiona articolele vestimentare. Specificul firmei este de tricotaje, iar principalele operatii sunt cele de tricotat si confectionat, croitoria avand doar un procent de 10% din totalul operatiunilor.

Paola Confectii este printre putinele fabrici de tricotat din Romania, competitia venind in acest sens din Caracal si Iasi. Pentru viitor, producatorul nu exclude sa se lanseze pe piata interna cu un brand propriu, dar pentru moment, nisa de tricotaje ii ofera rezultate fiabile, anul trecut Paola Confectii inregistrand un profit net de peste 2,4 milioane euro. Pentru viitor, fabrica de tricotaje isi doreste o crestere a business-ului de 10%.

Aboneaza-te la Wall-Street PRO sa afli intreaga poveste a Paola Confectii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri