Un numar de 802 salariati ai Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din Romania, au fost afectati de planul de concediere colectiva, iar 168 de posturi vacante au fost desfiintate din structura organizatorica a companiei, astfel ca organigrama producatorului de energie a fost redusa cu 970 de posturi, in total, arata un comunicat publicat pe site-ul societatii.

In prezent, CE Oltenia are circa 15.000 salariati, insa in urma reducerii de personal, pana la sfarsitul anului vor ramane aproximativ 14.000 salariati in companie. Din numarul total de angajati afectati de concedierile colective, 767 salariati vor primi salarii compensatorii in baza OUG nr.36/2013, referitoare la masurile de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, conform News.ro.

„Acest numar include persoanele care indeplinesc conditiile de pensionare si alte categorii de personal ale caror posturi au fost desfiintate”, arata compania, in comunicat.

Ceilalti sunt fie salariati care au o vechime mai mica de 36 de luni la data concedierii, fie detasati sau salariati cu contracte de munca pe perioada determinata, care nu beneficiaza de plati compensatorii. Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este productia de energie electrica si termica, transportul si distributia energiei termice.

Compania se afla intr-o situatie financiara dificila si estimeaza un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), dupa pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri si cheltuieli. In prima jumatate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a inregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Cota de piata a companiei a scazut la 17,9%, de la 18,4% in primul semestru din 2015.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri