Compania de stat Posta Romana organizeaza o licitatie pentru achizitia de servicii de monitorizare a sistemelor electronice de securitate si interventii in caz de alarma, valoarea estimata a contractului fiind de pana la 14,15 milioane lei (3,2 milioane euro), cu TVA inclus, potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Astfel, compania vrea sa achizitioneze servicii pentru maxim 2.300 de unitati postale, dotate cu sisteme electronice de securitate si care desfasoara si servicii financiare.

”Achizitia este necesara pentru respectarea legii nr.333/2003, care impune companiilor si societatilor nationale sa asigure paza obiectivelor, a bunurilor si a valorilor”, se arata intr-un raspuns trimis de reprezentantii Postei Romane, la solicitarea News.ro.

Contractul cadru are o durata de patru ani si o valoare estimata intre 432.000 lei si 11,796 milioane lei, fara TVA, sau intre 518.400 lei si 14,15 milioane lei (3,2 milioane euro), TVA inclus. Valoarea maxima va fi atinsa daca mai multe unitati postale, maximum 2.300, vor desfasura servicii financiare. Fondurile necesare sunt asigurate si prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2016.

Posta Romana a anuntat, inca din 2014, ca intentioneaza sa creeze in agentiile proprii sectiuni dedicate serviciilor financiare, prin care sa intermedieze, contra cost, oferirea de produse financiare, in baza unor contracte cu banci sau cu diverse companii.

De altfel, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a acordat, in luna mai a acestui an, avizul bancii Patria Bank pentru externalizarea de servicii bancare in reteaua Postei Romane, in urmatorii ani.

Posta Romana este controlata de stat, prin Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 25%.
In primul semestru din acest an, Posta a inregistrat un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), in crestere cu 2,5% fata de aceeasi perioada din 2015. Compania estimeaza un profit brut de 4 milioane lei in 2016, de aproape cinci ori mai mic fata de cel realizat anul trecut, pe fondul cresterii veniturilor cu 6,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri