Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a lansat licitatia pentru achizitia a 250.000 tone de sare pentru deszapezire pentru iarna 2016-2017, valoarea estimata a contractului fiind de 75,8 milioane lei (16,9 milioane euro), cu tot cu TVA, arata anuntul de participare publicat vineri pe Sistemul Electronic de Acizitii Publice (SEAP).

CNADNR a anuntat, in septembrie, ca organizeaza o noua licitatie deschisa privind achizitia de sare pentru deszapezire, doar pentru iarna 2016-2017, dupa ce singurul producator de sare din Romania, Salrom, nu a depus nicio oferta la licitatia anterioara, din iulie, pentru sarea necesara pentru urmatorii patru ani.

Contractul, denumit "Furnizare sare pentru deszapezirea necesara in campania de iarna 2016-2017", are o durata de sase luni, iar firmele interesate trebuie sa dispuna der experienta.

”Ofertantul trebuie sa demonstreze ca a livrat in ultimii trei ani produse similare cu cele supuse procedurii de atribuire, in valoare cumulata de cel putin 18,9 milioane lei, fara TVA”, se arata in anunt, citat de News.ro.

Nu este clar daca Salrom va depune o oferta, in conditiile in care este singurul producator de sare din Romania.

In lipasa unei oferte a Salrom, ofertele ar putera fi depuse de intermediari, care cumpara sare de la Salrom sau din strainatate si revand apoi, la un pret mai mare, marfa catre CNADNR.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 27 octombrie, iar data limita de evaluare a ofertelor este 21 noiembrie.

Licitatia a fost lansata dupa esecul unei licitatii anterioare, in care CNADNR a incercat sa cumpere sare pentru deszapezire pentru urmatoarele patru ierni in acelasi timp.

La licitatia de "sare pentru deszapezire necesara in perioada 2016 - 2020", pentru totate cele sapte directii regionale: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta, valoarea estimata a contractelor era de 363,3 milioane lei (81,6 milioane euro).

Licitatiile au esuat, insa, dupa ce compania a primit, pana la termenul limita din 29 iulie, o singura oferta, pentru directia regionala Cluj, de la o firma de transport din Salaj.

Compania de stat Salrom a precizat, la solicitarea News.ro, ca nu a participat la licitatie din cauza ”conditiilor contractuale dezavantajoase pentru ofertant prevazute in caietul de sarcini”.

Sursa foto: VioNet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri