Aproximativ 80% din productia locala de mobilier pleaca la export, arata datele Blum Romania, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de feronerie.

”Am observat un trend ascendent al pietei de mobilier in Romania, dar si o tedinta de maturizare in comportamentul cumparatorului final, din ce in ce mai preocupat de calitate si durabilitate. Productia de mobilier din Romania pana la finalul acestui an va depasi 2,4 miliarde de euro, cu o pondere de 80% din aceasta valoare dedicata exportului. Am constatat, insa, ca vanzarile productiei interne au o dinamica redusa, ceea ce ofera o oportunitate de investitii”, a declarat Manuela Soava (foto cover), director general Blum Romania.

In opinia sa, marilor producatori de mobila li se alatura producatorii mici, incurajati de finantarile europene. „Tot mai multi producatori mici acceseaza fonduri europene pentru productia de mobila, astfel ca piata se diversifica, evolueaza si creste”, a mai adaugat Manuela Soava.

Directorul general Blum Romania sustine de asemenea ca piata de mobilier a trecut prin diferite schimbari si a fost influentata de mai multe curente sau tendinte in mobiler si in comportamentul de cumparare al clientilor.

„In ultimii ani, consumatorii romani au inceput sa puna accent nu doar pe design, costuri si materialul folosit (PAL, MDF, lemn masiv etc.), cat pe functionalitatea produselor achizitionate. Decizia de cumparare a inceput sa fie profund influentata de calitatea feroneriei, iar durata de viata a mobilierului este un punct foarte important in alegerile pe care le fac”, a mai precizat reprezentantul Blum Romania.

Blum Romania a investit peste 1 mil. euro intr-un nou showroom

Producatorul austriac de feronerie Blum a investit peste 1 mil. euro intr-un nou showroom situat in Otopeni, langa Capitala, intr-un sediu ce se intinde pe o suprafata de 500 de metri patrati si ofera atat spatiul de prezentare a produselor si solutiilor de feronerie pentru mobila, cat si birourile administrative ale companiei.

Showroom-ul Blum Romania, primul lansat de companie in tara noastra, a fost construit in extensia vechiului sediu, aflat pe DN 1, in Otopeni si ofera peste 4.500 solutii de feronerie pentru mobila, precum si ultimele tendinte de pe piata accesoriilor de mobilier.

Printre clientii Blum Romania se regasesc peste 30 de distribuitori de mobilier, printre care Ragency, Schachermayer, Trady, iar printre cei mai importanti producatorii de mobilier se numara Far Est, Eurostaar, Yuka, iar pe termen lung, compania are in vedere colaborari cu producatori industriali precum Mobexpert sau Lemet.

“Pana anul acesta, ponderea cea mai mare a business-ului in Romania a fost asigurat de distribuitori si producatori de mobilier. Pe termen lung, showroom-ul va imbunatati comunicarea cu distribuitorii si producatorii de mobila si, in acelasi timp, ne va permite sa intarim relatia cu designeri si arhitecti”, a mai aratat reprezentantul Blum Romania.

Cu 10 unitati de productie in Austria, SUA, Polonia si Brazilia, compania austriaca Blum ofera pe piata din Romania o gama completa de sisteme de feronerie si solutii inovatoare pentru deschiderea usoara si inchiderea lenta si silentioasa a mobilierului.

Compania Blum a inregistrat in anul financiar 2015-2016 o cifra de afaceri de peste 8 milioane de euro in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri